Marlous Nieuwveen nieuwe hoofdcoach LOON LIONS

LOON LIONS is verheugd te kunnen melden dat Marlous Nieuwveen voor de komende twee seizoenen is aangesteld als head-coach van het Landsmeerse Dames-Eredivisie Team.


Met het vertrek van Thijs Volmer stond zij bovenaan de lijst, en het is fijn dat er na een aantal gesprekken over de visie en de invulling daarvan geconcludeerd kan worden dat het nu een feit is geworden.


Het abrupt beëindigde seizoen heeft tot gevolg dat het nog even zal gaan duren voordat er daadwerkelijk weer gebasketbald gaat worden. Alle voorbereidingen en alle afspraken met speelsters en sponsoren zijn in volle gang. Daarmee is er tijd voor Marlous om gedegen te kijken naar de selectie, met de blik op twee jaar. Het vertrek en het noodgedwongen stoppen van een aantal sterkhouders maakt dat er gezocht moet worden naar een nieuwe en betere balans in het team.


Marlous zelf is geen onbekende van LOON LIONS. Afgelopen jaar heeft zij geacteerd als assistent coach, en de voormalig international was al eerder assistent coach bij LOON LIONS (2016-2017). Daarnaast heeft zij als speelster ook een LIONS verleden, met een tweetal kampioenschappen op zak. Marlous neemt een schat aan basketball ervaring mee, en heeft een langdurige professionele basketball carrière achter de rug, spelend in Amerika, Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland. Haar ervaring en kennis, maar ook haar persoonlijkheid zal bij gaan dragen om de ervaren speelsters te motiveren, en de jongere, veelal zelf opgeleide speelsters, beter te maken en klaar te stomen voor vooral het seizoen 2021/2022, waar zij het stokje meer en meer moeten gaan overnemen.


Dit zorgt voor een betere continuïteit en doorstroom van jeugd naar de toekomst toe. Juist die generatie moet er staan, en het is aan Marlous om dit te laten gebeuren.


Er is een belangrijke stap gezet met het behoud van Marlous. Het is nu aan haar en alle belanghebbenden om de twee jarige visie te laten slagen, en daarmee het Landsmeerse Dames basketball op Eredivisie niveau veilig te stellen naar de toekomst toe.


Net als veel verenigingen en stichtingen zijn wij ook op zoek naar nieuwe sponsoren. Indien u hierover meer zou willen weten, neem dan s.v.p. contact op via het volgende e-mailadres: bbbestuurlandsmeer@gmail.com

Het team kan elke steun gebruiken, en zal u zeer erkentelijk zijn.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.