Het lijkt wat amateuristisch, maar het komt voor in de beste kringen: na aankomst bij een uitwedstrijd blijken de tenues te zijn vergeten. Daarom speelde Loon Lions gisteravond in de uittenues van Keyser Capital Martini Sparks, dat zo vriendelijk was deze uit te lenen.

 

Niettemin deden de Lions in het Groningse Haren wat gedaan moest worden: winnen. Met een uitslag van 47-68 op zak keerden coach Thijs Volmer aan het eind van de avond weer huiswaarts.

 

Kim Hartman leidde dit keer Loon Lions met 18 punten. Tanya Bröring had er 15 en Katie Bussey 11. Benthe Versteeg scoorde 8 punten en ook junioren Lies van Straaten en Josefien Cornelissen droegen bij aan de Landsmeerse productie.

 

Loon Lions kwam in het eerste kwart op voorsprong en bouwde deze geleidelijk uit. De eerste periode eindigde in een stand van 15-20, met 8 punten van Kim Hartman.

 

Met rust was de marge vergroot tot 25-34. Een matige derde periode volgde, waarin de Sparks het verschil weer iets verkleinden tot 40-48.

 

In het vierde kwart ging bij het Landsmeerse team het gas op de plank en werd het uiteindelijk nog een ruime overwinning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.