Thijs Volmer nieuwe coach Loon Lions

De vrouwen van Loon Lions worden volgend seizoen gecoacht door Thijs Volmer. Het bestuur van de Stichting Topbasketball Landsmeer maakte dit vandaag bekend.

 

Voorzitter René Bakker: “We hebben een aantal goede gesprekken gevoerd. Daarbij was ook een vertegenwoordiging van de speelstersgroep betrokken. Alle partijen hebben er een goed gevoel bij.”

 

“Wij denken dat hij in staat is het beste uit de meer ervaren speelsters te halen”, aldus Bakker. “Als bondscoach kent hij de meeste van onze speelsters goed. Hij weet wat hij aan ze heeft en omgekeerd. We kijken allemaal uit naar de samenwerking het volgend seizoen.”

 

“Daarnaast zijn onze U18 en U20 beide Nederlands kampioen geworden en we streven naar een optimale doorstroming naar het eerste team. Thijs heeft veel ervaring als talentcoach, dus dat pleitte voor hem.”

 

Thijs Volmer startte zijn coachcarrière bij Pendragon in Tilburg en coachte vervolgens de mannen van Cangeroes in de promotiedivisie en de vrouwen U20 van Landstede.

 

In 2012 werd Volmer bij de NBB actief als bondscoach, onder meer als coach van de vrouwen U16 en als assistent-coach van de vrouwen U19 en U20. Op dit moment is hij assistent-coach bij het Nederlandse vrouwenteam.

 

Thijs zal zijn dagelijkse werkzaamheden bij de NBB/het CTO, waar hij onder meer samenwerkt met Molly McDowell, combineren met de hoofdcoach-functie bij Loon Lions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.