Loon Lions sluit zwaar seizoen af

Loon Lions is er niet in geslaagd de finale van de play-offs te bereiken. Gisteravond eindigde het seizoen voor de Landsmeerse basketbalsters toch nog plotseling. Solar-systemen-Grasshoppers won de vierde wedstrijd in de serie met 58-60 en mag het in de finale opnemen tegen Lekdetec uit Bemmel.

 

Het was een verdiende overwinning en een verdiende finaleplaats, al zat Loon Lions er in de laatste seconden nog even dichtbij. Maar na een spectaculaire inhaalrace in de laatste minuten kwamen de Lions net even tekort. Janine Guijt, die even tevoren met een driepunter de stand op 58-60 had gebracht, zag haar ultieme schotpoging in de laatste seconden misgaan.

 

 

Tanya Bröring sprak na afloop van de wedstrijd het publiek toe. Ze hield het niet droog toen ze over Fieke Ligthart sprak, die in de winter is gediagnosticeerd met MS. “Er waren dit seizoen dingen die groter waren dan basketball”, aldus Tanya, die ook zei volgend seizoen graag door te willen met dit team. De toespraak van de aanvoerder vormde een ontroerende en waardige afsluiter van een inderdaad moeilijk seizoen, waarin naast het slechte nieuws voor Fieke een meer dan normale hoeveelheid blessureleed een rol speelde.

 

Tanya Bröring (13 punten) en Fieke Ligthart (9 punten en 11 rebounds) waren belangrijk in de wedstrijd, maar de hoofdrol was weggelegd voor Janine Guijt, die 9 van haar 17 punten liet aantekenen in de laatste vier minuten en daarmee voor een spannende laatste fase zorgde.

 

Nadine Boesaart opende de wedstrijd met een score

 

Loon Lions begon de wedstrijd sterk en kwam binnen vier minuten op een 12-2 voorsprong. Grasshoppers wist zich echter na een time-out van coach Rick Driessen te herpakken en leidde met 26-31 toen de rust aanbrak.

Kim Hartman

 

In het derde kwart bleven de teams qua stand dicht bij elkaar, maar in het vierde kwart wisten de Katwijksen de wedstrijd naar zich toe te trekken, vooral door een sterk optreden van Deborah Vos, die 8 punten liet aantekenen en met nog vier minuten te spelen 43-54 liet noteren. Het sterke optreden van Janine Guijt dat daarop volgde was bewonderenswaardig, maar het gat was net te groot om nog te dichten.

 

Voorzitter René Bakker overhandigde na de wedstrijd bloemen aan coach Rick Driessen en wenste het Katwijkse team veel succes toe in de komende strijd tegen Lekdetec.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.