Loon Lions leeft nog

Na twee nederlagen in Katwijk is elke wedstrijd voor Loon Lions een kwestie van overleven. Gisteravond in eigen huis lukte dat: de Lions brachten Solar-systemen Grasshoppers een 68-56 nederlaag toe. Dat betekent dat er woensdag weer een wedstrijd is en Loon Lions een kans heeft om de stand gelijk te trekken.

Coach Harvey van Steijn en zijn team leverden een uitstekende wedstrijd af. In tegenstelling tot beide eerste wedstrijden liet het Landsmeerse team zich niet meteen na aanvang overrompelen. De verdediging klopte meestal en de aanvallen oogden evenwichtig. Wat ook hielp was het hoge percentage rake driepuntschoten (11 uit 21, 52,4%) en vrije worpen (11 uit 11, 100%).

Kim Hartman

Kim Hartman was overal en eindigde de wedstrijd met 15 punten (4 driepunters) en 7 rebounds. Janine Guijt scoorde 16 punten en Tanya Bröring 13. Nadine Boesaart zat met 9 punten en 11 rebounds dicht bij een double-double.

Kim Hartman en Nadine Boesaart begonnen de wedstrijd met driepunters, maar dat neemt niet weg dat de Lions na het eerste kwart een 12-15 achterstand hadden. Vergeleken met de beide eerste wedstrijden, toen Grasshoppers in de eerste periode al een gat van meer dan 10 punten sloeg, was dat echter winst.

Tegen het einde van het tweede kwart leidden een aantal geslaagde driepunters tot een 33-26 Landsmeerse voorsprong, maar een score en een bonus-vrijeworp van Noor Driessen brachten een ruststand van 33-28 op het bord.

Anders dan in Katwijk kwamen de Lions in de derde periode scherp uit de kleedkamer. Vrije worpen van Nadine Boesaart en een treffer van Tanya Bröring zorgden voor een stand van 37-29. Even later mikte Kim Hartman haar derde driepunter raak en bracht daarmee het verschil op 11 punten, 40-29. Grasshoppers gaf zich echter nog niet gewonnen en het derde kwart eindigde in een stand van 48-41.

Janine Guijt

In de laatste periode bleef Grasshoppers kansen houden om de serie te beëindigen, maar door een driepunter van Tessel van Dongen zetten de Lions de wedstrijd met nog ruim twee minuten te spelen definitief naar hun hand: 66-54. Het resterende gedeelte van de wedstrijd was daarna nog slechts een formaliteit.

In de andere serie haalde Lekdetec in eigen huis de finale door de derde wedstrijd met 79-66 te winnen van Dozy Den Helder.

De vierde wedstrijd in Landsmeer begint aanstaande woensdag om 20:30 uur.

Fotoalbum

Loon Lions vs Grashoppers halve finales 2018 game 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.