Loon Lions klaar met beker

Loon Lions gaat niet door naar de finale van de strijd om de Carla de Liefde Trofee. Het team van coach Harvey van Stein verloor in eigen huis de halve finale van Renes/Binnenland met 69-73.

De wedstrijd bleef tot het einde aan toe spannend, maar uiteindelijk bleek Binnenland over net wat meer vermogen te beschikken dan de Lions. Een aantal keren balverlies in de laatste minuten hielp het Landsmeerse team ook niet aan de overwinning.

Kim Hartman scoorde 17 punten, Tanya Bröring had er 16, Janine Guijt 12 en Roos Hof 10. Bij Binnenland speelde Eline Kasius een indrukwekkende wedstrijd met 31 punten. Zera Butter had er 18.

Het begin van de wedstrijd was voor Binnenland, dat in de negende minuut 13-22 scoorde en een gat van 9 punten sloeg. Dat verschil stond aan het eind van het kwart ook op het bord: 18-27.

Eline Kasius maakte daar in het tweede kwart zelfs 18-29 van, maar met een 9-0 run verkleinde Loon Lions het gat tot 27-29 in de vierde minuut. De rust brak aan bij een stand van 31-35.

In de derde periode bracht Nadine Boesaart met een driepunter de Lions voor het eerste op voorsprong, 41-40. Vanaf dat moment werd het een puntje-puntje wedstrijd. Het derde kwart eindigde in een stand van 61-62.

Ook in de laatste periode bleven de teams vlak bij elkaar, maar tegen het einde trok Binnenland de wedstrijd langzamerhand naar zich toe. Met nog twee seconden op de klok maakte Kim Hartman met een verre driepunter nog 69-71, maar Eline Kasius besliste daarna vanaf de de vrije-worplijn de wedstrijd definitief in het voordeel van het team uit Barendrecht.

Binnenland speelt op 31 maart de finale in eigen huis tegen Solar-systemen Grasshoppers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.