Loon Lions boekt eenvoudige winst op het CTO Amsterdam

Het inhaalduel tegen het CTO Amsterdam in de Sporthallen Zuid leverde maandagavond geen enkel probleem op voor Loon Lions. Direct vanaf het begin van de wedstrijd nam Loon Lions – zonder zich echt in te hoeven inspannen – de leiding, gaf die niet meer uit handen en eindigde de wedstrijd met een 58–74 eindstand.

Janine Guijt werd met 18 punten topscorer, waaronder vier driepunters. Tanya Bröring volgde met 16 (2×3), Beau Baars met 14 (4×3!) en Roos Hof met 10 (2×3) punten.

In totaal schoot het team van Harvey van Stein maar liefst dertien keer raak vanachter de boog!

Loon Lions nam onder leiding van Tanya Bröring gelijk het initiatief en de leiding. Tot 9-10 kon het CTO in het spoor blijven. Maar toen achtereenvolgens Tanya Bröring, Beau Baars, Roos Hof en Tessel van Dongen van grote afstand raak schoten stond er 9-22 op het scorebord en was het Amsterdamse verzet gebroken. In de slotminuut zorgde Ella Bouman voor de 10-24 kwartstand.

In het tweede kwart trok Loon Lions het goede en doeltreffende spel door en bracht al snel het verschil op eenentwintig punten (12-33). Het CTO gaf zich echter nog niet gewonnen en maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte (21 – 35).

Tot 26-50 bleef het verschil op vierentwintig punten hangen. Ondanks verschillende pogingen lukte het Loon Lions maar niet om verder uit te lopen. Integendeel! Weer was het CTO er als de kippen bij om wat puntjes bij elkaar te scharrelen (36-55).

Het laatste kwart kende ongeveer hetzelfde verloop als de kwarten twee en drie. Eerst was daar het uitlopen naar 47-67 om vervolgens het CTO alle ruimte te geven om het verschil weer iets terug te brengen.
Eindstand: 58-74

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.