Loon Lions geeft kleur aan winst in laatste kwart

Loon Lions deed zaterdagavond wat het doen moest en won in eigen huis eenvoudig van Amazone Utrecht Basketball (70-41). Het voorgeschotelde spel in de eerste drie kwarten was niet fraai. Pas in het laatste kwart viel er voor het publiek meer te genieten.

Captain Tanya Bröring kreeg uit voorzorg rust van coach Harvey van Stein. Zij had de twee zware uitwedstrijden in Bulgarije en Oekraïne met het Nederlands team nog in de benen. Daar tegenover stond de terugkeer van Epiphany Etienne en Lindsay Pengel in het team. Volledig hersteld van hun blessures wisten zij direct de weg naar de basket te vinden met respectievelijk 12 en 14 punten.


Lies van Straten

Roos Hof werd met 16 punten topscorer. Beau Baars werd na afloop van de wedstrijd gekroond tot “Lady of the Game”.

Bij Amazone met “good old” coach Ray Laatst op de bank kwam Renée Hoveling tot 14 punten en Jay-Eliza Burgos tot 10.

Amazone begon door scores van Jay-Eliza Burgos en Renée Hoveling sterk aan de wedstrijd. Met een driepunter zorgde Roos Hof voor de aansluiting en door scores van Janine Guijt en Nadine Boesaart nam Loon Lions vlot de leiding over (7-4). Een Utrechtse time-out kon niet verhinderen dat de voorsprong verder vergroot werd (16-4). Vervolgens stokte het aan Landsmeerse zijde en daar maakte Amazone in de laatste minuten van het eerste kwart dankbaar gebruik van (18-10).

Met twee driepunters van Lindsay Pengel en een van Epiphany Etienne leek Loon Lions soepeltjes weg te lopen van Amazone (33-17). Een tweede Utrechtse time-out ontregelde het Landsmeerse aanvalsspel en Renée Hoveling was een ware plaag voor de Landsmeerse verdediging (37-25).

Het kwartiertje rust bleek beide teams geen goed gedaan te hebben. Met moeite werd de weg naar de basket gevonden, getuige de 10-6 kwartstand.

In het laatste kwart viel alle schroom van het Landsmeerse team af. De ene na de andere fraaie aanval werd opgezet en doeltreffend afgerond. Met name Beau Baars liet zien dat ze nog steeds van grote afstand raak kan mikken. Maar liefst drie driepunters liet zij in twee minuten tijd noteren en zette daarmee haar team in de zesde minuut op de grootste voorsprong (65-35). Met scores over en weer eindigde de wedstrijd in 70-41).
Beau Baars Lady of the Game

Fotoalbum

Loon Lions vs Amazone 17-2-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.