Loon Lions zonder veel moeite langs Royal Eagles

Loon Lions’ eerste wedstrijd in de Elite B poule van de Vrouwen Basketball League eindigde in een 60-54 overwinning op Royal Eagles uit Apeldoorn. Loon Lions en Royal Eagles zijn de gedoodverfde kandidaten om over twee maanden te strijden tegen de nummers drie en vier van de A-poule. Intussen spelen de Lions en de Eagles de komende maanden twee keer tegen elkaar en twee keer tegen het CTO en Amazone.

Op de Landsmeerse tribune werd veel over Fieke Ligthart gesproken, maar daarnaast gonsde de vraag waarom deze wonderlijke competitieopzet in vredesnaam is bedacht.

De wedstrijd tegen Royal Eagles was niet fraai, maar leidde tot het gewenste resultaat. De Lions stonden de hele wedstrijd aan de goede kant van de score.

Janine Guijt

Epiphany Etienne en Lindsay Pengel waren geblesseerd en Charlotte van Kleef speelde haar afscheidswedstrijd. Janine Guijt was met 13 punten de enige Lions die in de dubbele cijfers kwam. Fieke Ligthart scoorde 9 punten en Tanya Bröring leverde een allround prestatie met 7 punten, 8 steals, 6 assists en 5 rebounds.

Door onder meer driepunters van Charlotte van Kleef en Tessel van Dongen kwamen de Lions met 18-7 voor, maar een 0-6 Apeldoornse run aan het einde van het kwart leidde tot een kwartstand van 18-12. Met rust was er weinig aan het verschil veranderd: 34-29.

Twee scores van Fieke Ligthart vergrootten meteen na rust de marge tot 38-29 en dat was precies ook het verschil aan het einde van de periode: 48-39. In de vierde minuut van het laatste kwart zette jeugdspeelster Lies van Straaten – die wederom indruk maakte – het grootste verschil van de wedstrijd op het bord: 55-41.

Een wat minder attente Landsmeerse verdediging was er de oorzaak van dat de Eagles tegen het einde van het kwart nog even gevaarlijk dicht in de buurt kwamen, 58-54, maar Tessel van Dongen stelde uiteindelijk vanaf de vrije-worplijn de zege veilig.

Fieke Ligthart Lady of the Game
Afscheid van Charlotte van Kleef

Fotoalbum

Loon Lions vs Royal Eagles 3-2-2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.