Orange Angels verliezen opnieuw van Japan

Het Nederlandse vrouwenteam heeft ook de tweede wedstrijd tegen en in Japan verloren. De cijfers waren echter beter dan bij de eerste ontmoeting. Het werd nu 72-46 waar het gisteren nog 91-42 was.

De kwartstanden, 14-7, 21-13, 15-15, 22-10, lieten zien dat Nederland zich deze keer niet zo liet overrompelen als in de eerste wedstrijd en een beetje gewend leek aan het niveau van deze wereldploeg.

Vooral de snelheid van de kleine Japanse basketballsters nekten Nederland in de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd kon Nederland de fastbreak van Japan veel beter afstoppen.

Met rust stond er een in vergelijking met de vorige partij acceptabele ruststand op het bord, 35-20. Het derde kwart ging daarna zelfs helemaal gelijk op. Charlotte van Kleef verkleinde met een drietje de achterstand tot 12 punten, 46-34. Maar in het vierde kwart trokken de Japanse dames met een 11-0 run even de verhoudingen recht.

Voor Nederland scoorden dit kwart alleen Kourtney Treffers en Charlotte van Kleef nog punten. Zij waren met respectievelijk 13 en 12 punten dan ook de uiteindelijke topscorers. Charlotte scoorde 4 driepunters tegen een 67% percentage.

Roos Hof kwam deze wedstrijd niet in actie. Zij werd in verband met een lichte blessure aan de kant gehouden.

Morgen komt het Nederlands team weer naar huis. Op 31 juli beginnen de trainingen in aanloop op de EK-kwalificatie weer.