Charlotte van Kleef en Roos Hof met Nederland naar Japan

Charlotte van Kleef (foto: Robbert Slim)

Het is druk deze zomer voor alle (jeugd-)internationals. En dat geldt dus ook voor diverse speelsters van Loon Lions.

Wordt er niet in 5×5 verband, dan wordt er wel in 3×3 verband gespeeld. En daar wordt de helewereld voor afgereisd: België, China, Tsjechië, Hongarije, Ierland.

Daar komt nu ook Japan bij, want deze week zullen Charlotte van Kleef en nieuwkomer Roos Hof met het Nederlands senioren Team voor een oefentrip naar Japan afreizen.

Multi-international Tanya Bröring, nog herstellende van een lichte blessure, blijft thuis.

Nederland zal op uitnodiging in Nagoya twee oefenwedstrijden spelen tegen het sterke Japan. Het Japanse team nam vorig jaar nog deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Japanse dames bereikten daar de kwartfinale, maar werden door de latere Olympisch Kampioen Amerika ruim verslagen met 101-64.

Voor Nederland is dit een mooie gelegenheid om in aanloop naar de EK-kwalificatie wedstrijden ervaring op te doen tegen een hele sterke tegenstander.

Voor de 23-jarige Roos Hof, de oudere zus van international Emese Hof, zal het de eerste keer zijn, dat ze voor Nederland uitkomt. De 20-jarige Charlotte van Kleef maakte drie weken geleden al haar officiële debuut bij de 5×5 senioren, maar speelt al vanaf 2011 aaneengesloten in de nationale jeugdteams.

Op woensdag 5 juli vertrekt het Nederlands Team en vliegt via Helsinki naar Nagoya.

zaterdag 8 juli 2017: Japan – Nederland
zondag 9 juli 2017: Japan – Nederland

Op maandag 10 juli komt het team weer aan op Schiphol en kan voor even de vakantie beginnen. Heel even maar, want op 31 juli starten de trainingen van het Nederlands team weer.