WK 3X3 over voor Lindsay en Lies

De U18 Wereldkampioenschappen 3×3 zijn al weer over voor Lindsay Pengel en Lies Verstraeten. Nederland, dat op de eerste dag gewonnen had van Andorra, maar verloor van Tsjechië, moest de twee resterende poulewedstrijden winnen om naar de kwartfinale te gaan.

Het was meteen Duitsland waar tegen aangetreden moest worden. In een ‘do-or-die’-wedstrijd werd met 16-13 verloren.

Omdat onze Oosterburen daarna volkomen onverwacht verloor van het kleine Andorra leek even nog een mogelijkheid te ontstaan richting kwartfinale. Maar helaas, ondanks de winst van Nederland vervolgens op Sri Lanka (22-3), kwam Nederland 3 scores te kort om de kwartfinale te halen. Duitsland ging op basis van een beter doelsaldo uiteindelijk naar de Kwartfinale.

De jongens haalden wel de kwartfinale. Zij eindigden op een mooie eerste plek in de poule na winst op Polen (21-11) en Israël (21-16). Op zondag worden de finales gespeeld. De Nederlandse jongens spelen de kwartfinale tegen Roemenië.