Orange Angels verliezen oefenwedstrijd van België

Foto: Robbert Slim

Afgelopen weekend heeft het Nederlands Team een oefenpartij gespeeld tegen België, dat in voorbereiding is op Eurobasket 2017. In het Belgische Ieper werd het afgetekend 95 – 38.

België, dat in topvorm steekt voor Eurobasket, was veel te goed voor Nederland, dat net met de voorbereiding op de EK-kwalificatie in oktober is gestart en één training met een deel van de groep trainde.

Bij Nederland maakten twee Loon Lions-speelsters deel van de selectie: routinier Tanya Bröring en debutante Charlotte van Kleef. Fieke Ligthart ontbrak. Zij heeft een maand geleden besloten te stoppen met het nationale team, omdat dit niet meer te combineren is met haar maatschappelijke carrière.

Tanya Bröring kwam niet in actie. Zij is licht geblesseerd en bondscoach Hakim Salem gunde haar rust.

Voor Charlotte van Kleef was het haar officiële debuut. Zij was eerder al wel geselecteerd voor de EK-kwalifcatie maar kwam toen niet in actie. Charlotte speelde ruim 12 minuten en pakte drie schotjes.