Loon Lions met vakantie

Voor Loon Lions zit het seizoen erop.

In eigen huis ging het Landsmeerse team ten onder tegen Solar-systemen Grasshoppers, dat won met 51-73. Een teleurstellende nederlaag na een kansloze wedstrijd waarop de Lions maar geen grip konden krijgen. Het Katwijkse team van coach Rick Driessen werd de terechte winnaar van de serie en mag het in de finale nu gaan opnemen tegen Lekdetec uit Bemmel.

Loon Lions kwam nooit in de wedstrijd. Tanya Bröring scoorde 23 punten en Charlotte van Kleef had er 10. De rest van de Lions dus 18 – en dat is te weinig om te kunnen winnen.

Bij Grasshoppers scoorde Sharon Beld 12 punten en pakte 7 rebounds. Iris Govers had 13 punten en 7 rebounds en Irene Sanchez-Gomez 12 punten.

Loon Lions schoot 29,8% raak uit het veld; Solar-systemen Grasshoppers 47,3%. De Lions pakten 20 rebounds en Grasshoppers 35. Dat zijn veelzeggende cijfers.

Een verre driepunter van Sharon Beld vlak voor het einde van de eerste periode zorgde voor een 12-18 Katwijkse voorsprong en dat tikje kwam Loon Lions niet meer te boven, zo leek het.

Een 2-9 run van de bezoeksters leverden een 15-27 achterstand op voor de Lions in de eerste drie minuten van het tweede kwart. Even later plofte een driepunter van Mia Hordijk in het netje die een achterstand van 15 punten opleverde, 24-36.

Maar de Lions wisten in de laatste minuten voor rust nog een 9-1 run uit te persen. Vijf punten van Tanya Bröring, een score van Charlotte van Kleef en twee vrije worpen van Jasmijn Overbeeke beperkten de schade tot een achterstand van 6 punten met rust. De kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 31-37.

De ondergang kwam in het derde kwart. Bij Grasshoppers lukte alles en bij Loon Lions vrijwel niets. In de zesde minuut stond het al 37-52 en was de Katwijkse voorsprong weer opgelopen tot 15 punten. Het kwart eindigde in een stand van 37-54. Loon Lions was niet verder gekomen dan een productie van zes punten.

Het was voor iedereen duidelijk dat het gat in de laatste periode niet meer gedicht zou worden. Niet dat Loon Lions zich neerlegde bij de nederlaag, maar het was gewoonweg onmachtig. Grasshoppers bleef geconcentreerd en fel. Er was geen doorkomen aan voor het moegestreden Landsmeerse team. De achterstand werd zelfs nog wat groter. Zo eindigde het seizoen voor Loon Lions met een kansloze nederlaag.

Fotoalbum

Loon Lions vs Solar-systemen Grasshoppers 13-5-2017