Loon Lions dwingt vijfde wedstrijd af


Loon Lions heeft in Katwijk de laatste strohalm gegrepen en gedaan wat het moest doen: de vierde wedstrijd winnen. Dat gebeurde nog vrij overtuigend ook: 50-72.

Dat betekent dat beide teams zaterdag in Landsmeer voor de laatste keer tegen elkaar aantreden. Aan het eind van de avond is dan bekend wie het in de finale tegen Lekdetec mag opnemen.

De Lions zetten een mooie teamprestatie neer, vergelijkbaar met de tweede wedstrijd. Fieke Ligthart, die geen beste derde wedstrijd speelde, was nu weer een van de uitblinksters. Ze had een ruime double-double met 14 punten, 12 rebounds en 5 assists. Tanya Bröring scoorde 13 punten, Kim Hartman 12 en Charlotte van Kleef 11.

Epiphanny Etienne

Fleur Kuijt scoorde 24 punten voor Grasshoppers. Opvallend was dat Sharon Beld (0 punten) en rookie-van-het-jaar Mia Hordijk (2 punten) ver beneden het niveau van hun eerdere uitstekende optredens bleven. Misschien had dat ook wel met de geslaagde verdediging van Loon Lions te maken.

Loon Lions speelde een ijzersterk eerste kwart, waarin het in de zesde minuut al een ruime voorsprong had genomen toen Charlotte van Kleef met een driepunter 5-14 maakte. Bij Solar-systemen Grasshoppers kwamen de punten vooral uit handen van Ingrid van der Plas, maar zij kon niet voorkomen dat de thuisploeg na de eerste periode met 10-18 achterstond.

In het tweede kwart had Loon Lions een inzinking. Grasshoppers plaatste een 10-0 run en kwam op 20-18. Een time-out van Molly McDowell bracht de zaken weer op orde. Epiphanny Etienne en Kim Hartman zorgden voor 20-22 en even later bracht Lindsay Pengel met een driepunter de Lions op 20-25. Het verschil van vijf punten was er ook nog toen de rust aanbrak: 27-32.

Lindsay Pengel

In de derde periode wist de thuisploeg weer aan te haken. Fleur Kuijt maakte 35-36 en even later met een driepunter 39-42, maar driepunters van Charlotte van Kleef en Tanya Bröring zorgden aan het eind van de periode voor een wat ruimere marge in Landsmeers voordeel: 39-48.

In het laatste kwart kwam de Landsmeerse geest uit de fles. Terwijl de verdediging gesloten bleef, verruimden twee scores van Fieke Ligthart en een driepunter van Tessel van Dongen het verschil tot 39-55, onmiddellijk na de start van de periode. Daarna wisten de Lions nog drie keer de basket te vinden vanachter de boog, en dan gaat het hard. Via 50-64 werd het na een eindsprintje met driepunters van Tessel van Dongen en Charlotte van Kleef nog een behoorlijk groot verschil: 50-72.

Charlotte van Kleef besluit de wedstrijd met een driepunter

Fotoalbum

Loon Lions @ Solar-systemen Grasshoppers 10-5-2017