Grasshoppers bereikt matchpoint

Loon Lions heeft de goede vorm van woensdag niet kunnen voortzetten. De Lions verloren de derde wedstrijd in Katwijk met 63-55. Solar-systemen Grasshoppers had de langste adem en won de wedstrijd in een overtuigend vierde kwart.

Grasshoppers heeft hierdoor een voorsprong van 2-1 genomen en staat nu op matchpoint in de serie. Aanstaande woensdag is het in Katwijk do-or-die voor Loon Lions.

Beide teams verdedigden verbeten en hadden mede daarom moeite met scoren. Maar het Katwijkse team van coach Rick Driessen had nét iets minder moeite. Grasshoppers schoot 36% uit het veld (58 pogingen); Loon Lions 34% (68 pogingen). Driepunters: 24% (17 pogingen) tegen 22% (18 pogingen). Vrije worpen: 89% tegen 83%, maar Katwijk mocht er 19 nemen en Loon Lions 6. Het feit dat de Lions 22 persoonlijke fouten maakten en Grasshoppers slechts 12 speelde dus ook mee.

Tanya Bröring had 25 punten en Kim Hartman 12. De overige Lions dus tezamen 18 – en dat was wat mager. Bij Grasshoppers blonk net als in de eerste wedstrijd Mia Hordijk weer uit. De jonge Katwijkse pointguard had 20 punten. Sharon Beld kwam tot 17 punten en Fleur Kuyt tot 13.

Tanya Bröring en Sharon Beld

De eerste periode ging gelijk op en eindigde in een stand van 13-12. Bij Loon Lions kwamen 9 van de 12 punten uit de handen van Tanya Bröring.

Het tweede kwart begonnen de Lions sterk. Driepunters van Tessel van Dongen en Tanya Bröring hielpen de Landsmeersen aan een 15-24 voorsprong. Mia Hordijk antwoordde voor Grasshoppers vanaf de vrije worplijn en vanachter de driepuntsboog. Met rust was de Landsmeerse voorsprong geslonken tot 25-30.

Na rust kroop Grasshoppers dankzij enkele opeenvolgende scores van Floor Kuyt weer dichterbij, met als resultaat een stand van 48-46 bij aanvang van de laatste periode.

Kim Hartman en Mia Hordijk

Daarin liet Loon Lions het min of meer afweten. Vier punten van Tanya Bröring zorgden nog voor een 48-50 voorsprong, maar een score van Ingrid van der Plas en een verre driepunter van Sharon Beld startten een dodelijke Katwijkse 12-2 run, met 7 punten van een ontketende Mia Hordijk. Toen de rook in de zevende minuut was opgetrokken, stond het 60-52.

Twee scoreloze minuten volgden. De laatste wapenfeiten waren drie geslaagde Katwijkse vrije worpen en een driepunter van Beau Baars aan Landsmeerse kant.

Fotoalbum

Loon Lions @ Solar-systemen Grasshoppers 6-5-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.