Molly McDowell komende zomer bondscoach Orange Angels U18

De Nederlandse Basketball Bond heeft Loon Lions coach Molly McDowell
voor komende zomer aangesteld als bondscoach voor de U18 Orange Angels.
Het U18 Nederlands meisjesteam doet van 4 t/m 13 augustus in Dublin
Ierland mee aan de Europese Kampioenschappen in de B-divisie. Vorig jaar
degradeerde Nederland in deze leeftijdsklasse uit de A-divisie. Aan
Molly McDowell de schone taak om dit team, waar op dit moment onder
andere Loon-speelsters Epiphanny Etienne en Lindsey Pengel in de
voorselectie zitten, weer op het hoogste Europese niveau te brengen.

Van de website van de NBB:

Hakim Salem, bondscooach van de Orange Angels, is blij met de aanstelling van McDowell bij de U18-ploeg. “Haar basketballfilosofie sluit heel goed aan bij die van ons en hoe we met de nationale selecties willen spelen.”

De 35-jarige Amerikaanse, die al negen jaar in Nederland is, de taal goed verstaat en spreekt, brengt een schat aan basketballervaring mee. Als speelster van de Lions uit Landsmeer pakte ze talloze prijzen (o.a. het landskampioenschap in 2010, 2012 en 2013) en werd in het seizoen 2012/’13 gekozen tot MVP van de Vrouwen Basketball League. Afgelopen seizoen leidde ze Loon Lions in haar eerste seizoen als hoofdcoach naar de landstitel bij de vrouwen. Komend weekend begint ze met de Lions aan de play-offs in de VBL.

McDowell is opgetogen over haar aanstelling: “Ik ben zeer vereerd dat ik het Nederlands vrouwenteam U18 mag gaan coachen. Deze groep jonge sporters komende zomer leiden bij een Europees Kampioenschap is een grote verantwoordelijlkheid die ik niet licht opvat. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan. Ik kijk er niet alleen naar uit om met deze getalenteerde jonge vrouwen te gaan werken, maar ook naar de mogelijkheid om samen te werken met Hakim Salem en de coaches van de andere nationale selecties. We stellen ons zelf hoge doelen met deze ploeg. De andere coaches en ik zelf zullen al onze tijd, energie en passie in de strijd gooien om het belangrijkste doel te bereiken: promotie naar de A-divisie, daar waar het Nederlandse basketball thuishoort.”

Zie ook:
https://www.basketball.nl/nbb-organisatie/nieuws/nieuws/!/1780/molly-mcdowell-aangesteld-als-bondscoach-orange-angels-vu18

—————-