Zaterdag in het Indoorcentrum Landsmeer: play-offs!

Aanstaande zaterdag kunnen we de eerste wedstrijd van de play-offs 2017 meemaken. Loon Lions opent de best-of-five serie tegen Solar-systemen Grasshoppers in eigen huis.

Woensdag 3 mei volgt de tweede wedstrijd, eveneens in Landsmeer. Zaterdag 6 mei verhuist de serie naar Katwijk.

In de competitie deed Loon Lions het niet slecht tegen Grasshoppers. De eerste wedstrijd op 25 november in Katwijk wonnen de Lions met 61-68. Daarna volgde winst in eigen huis, 73-54. Op 14 januari verloren de Lions in Landsmeer met 1 punt verschil, 68-69, maar in de laatste onderlinge ontmoeting in Katwijk volgde revanche: 44-71.

Dat Grasshoppers een taaie tegenstander is, weten we nog uit de play-off-finale van vorig jaar. Loon Lions werd weliswaar na vijf wedstrijden landskampioen, maar de vier benodigde overwinningen moesten alle hard bevochten worden.

Het was een serie die zich zowel in Katwijk als Landsmeer in een schitterende entourage voltrok: volle sporthallen, goede organisatie en twee teams die elkaar in kwaliteit weinig ontliepen, maar in speelstijl des te meer. Het valt te hopen dat deze halve finale net zo boeiend wordt.

De entree in Landsmeer is 5 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 3 euro.

Alle leden van Landslake Lions kunnen naar binnen voor 1 euro. Voor sponsors, leden van de club van 100 en seizoenkaarthouders is de toegang gratis.

Kaarten kunnen worden besteld bij René Bakker: r.bakker53@upcmail.nl