Lions moeiteloos langs Royal Eagles

Loon Lions had zondagmiddag in Apeldoorn weinig moeite met Keus/Royal Eagles. De Lions versloegen de VBL-debutant met 47-89.

Concurrent Solar-systemen Grasshoppers won verrassend van koploper Lekdetec. Daardoor blijven Loon Lions en Grasshoppers met nog twee wedstrijden te gaan op gelijke hoogte in de strijd om de tweede en derde plaats in de play-offs. Als de stand in punten gelijk blijft, telt het aantal onderling gewonnen wedstrijden en is de tweede plek voor de Lions. Dat betekent thuisvoordeel in de best-of-five serie van de halve finale.

Tanya Bröring leidde de Lions met 25 punten, 9 rebounds en 6 assists. Tessel van Dongen schoot vijf driepunters raak en eindigde met 18 punten. De derde speelster in de dubbele cijfers was jeugdtalent Lindsay Pengel, die 11 punten liet noteren.

De thuisploeg wist zes minuten bij te blijven, maar bij een stand van 10-13 ging het gaspedaal aan Landsmeerse kant naar beneden, en volgde een 0-15 run. In de vierde minuut van de tweede periode was de rook opgetrokken en stond er 13-28 op het bord.

Tessel van Dongen liet daarna nog twee driepunters aantekenen en met rust stond het 19-40.

Ook in de derde periode was Loon Lions productiever dan Royal Eagles, onder meer dankzij zeven opeenvolgende punten van Charlotte van Kleef. Bij aanvang van het laatste kwart was het verschil opgelopen tot 36-74.

Dat laatste kwart was slechts nog een formaliteit. De Lions voegden nog 17 punten toe aan hun productie en de Eagles 10.