Loon Lions wint nipt van Renes/Binnenland

In eigen huis boekte Loon Lions een benauwde overwinning op Renes/Binnenland. Het was een ugly game, zaterdagavond, waarin veel gemist werd: 53-50.

“Winst is winst”, constateerde coach Molly McDowell na afloop. “Maar er ging veel mis. De energie was er wel, maar de uitvoering was beroerd. Ik zag de ene na de andere bal weggegooid worden en open lay-ups naast de basket verdwijnen. Eigenlijk vond ik maar één speelster goed vanavond, en dat was Epiphanny.”

De achttienjarige Epiphanny Etienne werd dan ook na de wedstrijd tot Lady of the Game uitgeroepen. Ze had 10 punten en 6 rebounds. Tanya Bröring had 13 punten, 8 rebounds en 6 assists. Fieke Ligthart had 11 punten en 7 rebounds. De international was met 7 uit 7 pogingen vlekkeloos vanaf de vrije-worplijn, maar raakte slechts 2 uit 12 pogingen uit het veld.

Epiphanny Etienne

Bij Renes/Binnenland had Maxime Essenstam 17 punten en Janine Guijt 15.

Schutters Gabriëlle van den Bosch en Beau Baars wisselden vlak na de start van de wedstrijd driepunters uit, waarna Loon Lions op een 9-5 voorsprong kwam. Daarna volgden veel balverlies en missers aan Landsmeerse kant. Binnenland eindigde het eerste kwart met een 9-14 voorsprong.

Scores van Janine Guyt en Maxime Essenstam zorgden vroeg in de tweede periode voor een gat van 9 punten, 10-19. Loon Lions antwoordde echter met een 9-0 run, waarna Essenstam na een aanvalsrebound de ruststand op 21-23 bepaalde.

In het derde kwart leken de Lions de wedstrijd naar hun hand te zetten. Ze startten met een 15-2 run en stonden in de vierde minuut 9 punten voor: 34-25. Binnenland verkleinde de marge weer, maar een aanvallende rebound van Epiphanny Etienne en een daaropvolgende driepunter van Tessel van Dongen leidden tot een stand van 39-31 na afloop van het kwart.

Fieke Ligthart

Janine Guyt zette in het eerste gedeelte van de laatste periode een indrukwekkende reeks scores neer voor het team uit Barendrecht. De Katwijkse scoorde tien achtereenvolgende punten en dwong coach Molly McDowell in de vijfde minuut tot een time-out bij een stand van 46-44.

Scores van Fieke Ligthart en Kim Hartman verschaften Loon Lions weer wat lucht, 53-46, maar in de negende minuut bracht Lisa van den Adel vanaf de vrije-worplijn Binnenland weer op een kansrijke afstand: 53-50.

Met nog 30 seconden op de klok had Janine Guyt de kans om vanaf de lijn de stand op 53-52 te zetten, maar miste beide vrije worpen. Via vele tippende handen kwam de bal uiteindelijk bij Tanya Bröring terecht, waarna de Lions de winst veilig konden stellen.

Fotoalbum Tine Sierink

Loon Lions vs Renes/Binnenland 1-4-2017