Lions zetten Dozy Den Helder opzij

Loon Lions had zaterdagmiddag in eigen huis niet heel veel moeite met Dozy Den Helder, dat met een flinke supportersgroep bijdroeg aan een goede vulling van het Indoor Centrum Landsmeer.

De Lions stonden nooit achter en wonnen met 62-48.

Loon Lions nestelde zich met deze winst nog steviger in de top-vier, met zes punten voorsprong op Den Helder en Renes/Binnenland, die in een strijd om de vierde play-off-plek zijn gewikkeld.

Fieke Ligthart scoorde 15 punten en pakte 8 rebounds. Tanya Bröring had 14 punten, 7 rebounds en 6 assists.

Fieke LIgthart

Bij Dozy Den Helder waren Janiek van Veen (13), Deborah Vos (11) en Britt Zappij (10) het meest productief.

Opnieuw zetten de Lions een verdediging neer die de tegenstander weinig kansen gunde.

Fieke Ligthart en Tanya Bröring zorgden voor een 10-3 voorsprong, maar in de negende minuut wist Janiek van Veen met een driepunter de stand naar 14-12 te brengen en het eerste kwart eindigde met gelijke cijfers: 16-16.

Sterke optredens van Charlotte van Kleef en Jasmijn Overbeeke leidden in de tweede periode tot een 13-2 Landsmeerse run, met als resultaat een stand van 29-18.

De Helder kwam weer terug tot 29-22, maar twee vrije worpen en een driepunter van Beau Baars in de laatste minuut voor rust zorgden toch nog voor een marge van twaalf punten op de helft van de wedstrijd: 34-22.

Charlotte van Kleef

Het derde kwart startte met een 0-6 run van Den Helder, maar een time-out van coach Molly McDowell zorgde voor Landsmeers herstel. De touwtjes in de Landsmeerse verdediging werden nog wat strakker aangetrokken.

Aan beide kanten werden ballen weggegooid, maar de Lions wisten 11 opeenvolgende punten te scoren zonder er ook maar één tegen te krijgen. Drie minuten later stond er een score van 45-28 op het bord en was het beslissende gat geslagen. De derde periode eindigde in een stand van 49-36.

Nog even kwam Den Helder binnen de tien-puntengrens, toen Maaike Klein en Janiek van Veen voor 49-40 zorgden, maar Tanya Bröring en Fieke Ligthart stelden weer orde op zaken: 55-40. De resterende minuten hielden de Lions Den Helder zonder veel moeite op afstand.

Fotoalbum Tine Sierink

Loon Lions vs Dozy Den Helder 11-3-2017