Zaterdag: bezoek uit Apeldoorn

Zaterdagavond ontvangt Loon Lions KEUS/Royal Eagles uit Apeldoorn.

De Eagles staan op dit moment op en zesde plaats, met 12 punten uit 18 gespeelde wedstrijden: ruim boven F.Breeman BMW Rotterdam (6 punten) en ruim onder Dozy Den Helder (20 punten). De zesde plaats zal dus vermoedelijk ook wel de eindklassering worden voor de VBL-debutant.

Voor volgend seizoen zijn de plannen echter ambitieus: vorige week maakte het Apeldoornse management bekend dat coach Joost van Rangelrooy (nu Binnenland) volgend jaar de Eagles gaat coachen, met een fulltime dienstverband.

In de lopende seizoen is de strijd om de tweede tot en met vijfde plek op dit moment spannend, elke wedstrijd is dus van belang.

Loon Lions heeft in de derde competitieronde de vier zwaarste wedstrijden achter de rug, met als resultaat twee zeges en twee nederlagen. In de komende weken volgen de wedstijden tegen de nummers 6 tot en met 8.

Het is zaak daarbij geen steken te laten vallen. Als coach Molly McDowell en haar team het niveau kunnen handhaven van de wedstrijd tegen Renes/Binnenland, zal dat geen probleem zijn.

Goed nieuws is intussen dat de knieoperatie van José Verhulsdonck goed is verlopen. Nu is het nog kwestie van een maandenlange revalidatie, maar José is vastbesloten terug te komen.