Winst in Barendrecht

Loon Lions boekte gisteravond in Barendrecht een 64-75 overwinning op Renes/Binnenland. Daarmee nestelden de Lions zich op een derde plaats in de ranglijst, met twee punten meer dan Binnenland en twee minder dan Solar-systemen Grasshoppers, dat won van Dozy Den Helder.

Vorige week na het verlies tegen Lekdetec hield coach Molly McDowell een speech waarin ze indringend pleitte voor meer scherpte in de verdediging. “Onze tegenstanders moeten zich voortdurend oncomfortabel voelen”, zei ze. “Als we dat niveau van defensieve intensiteit niet meer weten te bereiken, gaat het niks worden dit jaar.”

Er was kennelijk maar één week voor nodig om weer op dat niveau te komen, althans voorlopig. Binnenland was duidelijk niet comfortabel, ondanks het meespelen van de langdurig geblesseerde sterspeelster Zera Butter, die 20 punten en 8 rebounds liet noteren.

“Onze verdedigende intensiteit was inderdaad hoog, deze wedstrijd”, vond Molly McDowell na de wedstrijd. “Binnenland is een uitstekend team, zeker met Jantine en Zera weer op de vloer. Maar we lieten ze niet in hun spel komen. En bij ons speelde iedereen met dezelfde hoge scherpte, dus we hadden een diepe bank vanavond. Ik hoop dat we hierop kunnen voortbouwen in de komende periode.”

Aanvallend was Tanya Bröring de productiefste speelster, met 19 punten, 8 rebounds en 5 steals. Beau Baars had 14 punten en Epiphany Etienne en Tessel van Dongen beiden 10.

Het eerste kwart ging nagenoeg gelijk op, met drie driepunters aan Barendrechtse kant en twee aan Landsmeerse. De wedstrijd bleef in evenwicht tot drie minuten voor rust bij een stand van 23-22. Toen volgde nog een 1-7 Landsmeerse run, wat een ruststand van 24-29 opleverde. Beau Baars droeg vijf punten bij aan deze eindsprint.

Na rust trokken de Lions onmiddellijk de wedstrijd naar zich toe. Tanya Bröring scoorde zes punten in een nieuwe run, die na vijf minuten leidde tot een stand van 27-41. Deze voorsprong hield Loon Lions de rest van de wedstrijd min of meer in stand.

Na het derde kwart stond er 37-48 op het bord. Vier punten van Epiphany Etienne zorgden vervolgens voor 39-52, waarna Beau Baars en Charlotte van Kleef de wedstrijd op slot deden: 39-56. De laatste zeven minuten van de vierde periode vormden een formaliteit.