Loon Lions verliest opnieuw van Lekdetec

Voor de tweede keer in een week – en de derde keer in een maand – delfde Loon Lions het onderspit tegen koploper Lekdetec. De Lions verloren zaterdagavond in eigen huis met 64-69.

De conclusie kan inmiddels luiden dat zoals het er nu voorstaat het Gelderse team gewoonweg beter is.

Coach Molly McDowell erkende dat haar team in een dip zit. “Op en of andere manier kunnen we na de jaarwisseling niet de intensiteit opbrengen die nodig is om dit soort wedstrijden te winnen. Lekdetec voelde zich comfortabel, ze kregen ruimte om te passen en te schieten. En aan de andere kant van het veld waren er te weinig van onze speelsters die vrij konden komen om een schot te lossen. Beau en Charlie hebben bijvoorbeeld nul keer geschoten vanachter de driepuntslijn. We moeten ons in de komende twee maanden zien te herpakken, zoveel is duidelijk.”

Tanya Bröring kreeg daarentegen wel ruimte en wist deze te benutten. De Landsmeerse aanvoerder scoorde 30 punten en pakte 9 rebounds. Kim Hartman was met 13 punten de tweede Lions-speelster in de dubbele cijfers.

Bij Lekdetec ontbrak Jill Bettonvil met een nekblessure. Karin Kuijt liet 23 punten aantekenen en Loyce Bettonvil 11 punten en 9 rebounds.

In de eerste periode ging de wedstrijd gelijk op, tot Karin Kuijt, Jacobine Klerx en Yordi Kathmann in de laatste minuut drie driepunters raak mikten en de kwartstand op 11-18 brachten. Tekenend voor het verschil tussen beide teams was overigens het fraaie, snelle paswerk waarmee zij vrijgespeeld werden.

De marge die zo ontstond bleef de Lions de rest van de wedstrijd parten spelen. De rust brak aan bij een stand van 23-32. In de derde periode bereikte de wedstrijd een punt waarin het verschil opliep tot veertien punten, toen Karin Kuijt met een driepunter 25-39 maakte.

Op dat moment besloot Tanya Bröring dat er Landsmeerse scores nodig waren en om daar zelf voor te zorgen. Voornamelijk door tien punten van haar hand werd de achterstand nog voor het eind van de derde periode gehalveerd tot zeven punten: 41-48.

Het vierde kwart begon met een driepunter van Lisa Schoen (41-51). Tot drie minuten voor tijd slaagden de bezoeksters erin om dat gat te handhaven, maar een score van Charlotte van Kleef leidde in de zevende minuut bij een stand van 51-62 tot een late Landsmeerse inhaalrace.

Twee opeenvolgende treffers van Fieke Ligthart in de negende minuut zorgden even later tot een stand van 62-63 en het tot leven wekken van het Landsmeerse publiek op de tribunes.

De vreugde was van korte duur. Met nog een kleine minuut op de klok maakte Beau Baars een onnodige fout op Karin Kuijt en op de vrije worplijn wist de Bemmelse aanvoerder wel raad met dat cadeautje: 62-65.

Een score van Lisanne de Jonge en opnieuw vrije worpen van Kuijt betekenden vervolgens dat de winst alsnog meeging naar Gelderland. De laatste Landsmeers treffer van Tanya Bröring was nog slechts goed voor de statistieken.

Karin Kuijt, Lady of the Game

Fotoalbum

Loon Lions vs Lekdetec 29-1-2017