Lions winnen in Den Helder

De vrouwen van Loon Lions boekten in de marinestad een overwinning op Dozy Den Helder. De Lions stonden geen enkel moment achter, maar beleefden in de laatste periode nog even een benauwd moment. Uiteindelijk wonnen de Landsmeersen de wedstrijd met 69-76.

De overwinning was een teamprestatie; vier Lions scoorden in de dubbele cijfers en de meeste andere speelsters zaten daar dicht tegenaan.

Tanya Bröring kwam in de buurt van een triple double, met 15 punten, 9 assists en 8 rebounds. Fieke Ligthart liet 16 punten en 9 rebounds aantekenen. Charlotte van Kleef scoorde 16 punten en Kim Hartman had er 11.

Bij Dozy Den Helder blonk Janiek van Veen uit met 21 punten.

Loon Lions kwam mede door 6 punten van Kim Hartman al snel op een 6-14 voorsprong en sloot het eerste kwart af met een voordelige marge van 11-19.

Een driepunter van Tessel van Dongen bracht het verschil in de dubbele cijfers toen ze twee minuten in het tweede kwart 14-24 liet noteren. Dat bleef om en nabij de marge tot de rust aanbrak bij een stand van 26-37.

In de derde periode wisten de Lions de voorsprong langzaam verder uit te breiden. Het grootste verschil werd bereikt toen Charlotte van Kleef in de negende minuut een van haar driepunters raak mikte en Fieke Ligthart meteen daarna 43-62 scoorde.

Toch was de wedstrijd toen nog niet gespeeld. Den Helder antwoordde in de laatste minuut van het derde kwart met een 6-0 run, waardoor de laatste periode aanbrak bij een nog steeds overbrugbare stand van 49-63.

Dat besefte ook de thuisploeg, die vervolgens een verdienstelijke poging ondernam om de overbrugging tot stand te brengen. Met nog drie minuten op de klok stond er een stand van 66-69 op het bord en even later 68-71.

Verder lieten de Lions het echter niet komen. Een score van Charlotte van Kleef zorgde voor 68-73, waarna Beau Baars in de volgende aanval een bevrijdende driepunter losliet: 68-76.

Daarmee had Loon Lions met nog een minuut te gaan de wedstrijd op zak. Janiek van Veen benutte nog een vrije worp, maar dichterbij kwam Den Helder niet meer.