Eerste thuiswedstrijd van 2017

Zaterdagavond speelt Loon Lions de eerste competitiewedstrijd van 2017 tegen Solar-systemen Grasshoppers. Dan begint de derde ronde in het seizoen. Loon Lions is na een slecht begin uiteindelijk nog goed uit de eerste twee rondes gekomen, met een keurige tweede plek. Dat geeft goede hoop voor de tweede helft, al heeft het team van Molly McDowell een korte bank en is het kwetsbaar onder de borden, zeker na de uitschakeling van José Verhulsdonck.

In de Final Four van het afgelopen weekend wonnen de Lions fraai van het als derde geplaatste Renes/Binnenland, maar verloren in de finale van koploper Lekdetec. Zo bezien klopt de tweede plek dus, maar de ambitie reikt natuurlijk hoger.

Loon Lions start vanavond tegen Solar-systemen Grasshoppers, de nummer vier van de competitie. De twee eerdere wedstrijden tegen het team uit Katwijk wonnen de Lions, maar het is altijd uitkijken met het team van coach Rick Driessen, dus er van teen spannende wedstrijd te verwachten.

Solar-systemen Grasshoppers is inmiddels versterkt door de komst van de Spaanse Irene Sanchez Gomez. Verwacht wordt dat ze zaterdagavond haar competitiedebuut gaat maken. De laatste twee seizoenen speelde de Spaanse in de Verenigde Staten en maakte deel uit van Barry University in Miami.