Loon Lions stelt teleur in Final Four Finale

Loon Lions heeft zaterdagavond geen zesde Final Four-titel aan de erelijst kunnen toevoegen. De geschiedenis van het toernooi toont aan dat het organiserende team vaak wint en de finale in Bemmel vormde daarop geen uitzondering.

De organisatie was prima, sporthal De Schaapskooi zat gezellig vol en Lekdetec haalde volkomen verdiend de eerste Final Four-titel in de historie van de club binnen. Na afloop namen bestuur en speelsters in feestelijke stemming afscheid van coach Hakim Salem, die zijn functie als clubcoach moest opzeggen na zijn benoeming als hoofdcoach van het nationale vrouwenteam.

De Lions presteerden minder goed dan de dag tevoren tegen Binnenland en verloren met flinke cijfers, 65-47.

Lekdetec deed zijn naam eer aan en benutte elk lek in de Landsmeerse verdediging. En daarvan waren er iets te veel gedurende de wedstrijd. Aanvallend volgde aan Landsmeerse kant misser op misser, soms na nogal geforceerde en wilde schotpogingen. Loon Lions schoot 29% uit het veld, Lekdetec 41%. Uit 16 vrije worpen benutten de Lions er 9.

Er werd hard gewerkt bij Loon Lions, maar het leek wat aan concentratie en discipline te ontbreken. Maar misschien was het grootste verschil tussen beide teams het aantal punten van de bank: bij Lekdetec 31, bij Loon Lions 10, die allemaal op naam van Charlotte van Kleef kwamen.

Lekdetec heeft een veel langere bank dan Loon Lions, zoveel is duidelijk. En dat gegeven gaat vaak sterker spelen naarmate het seizoen vordert.

Tanya Bröring was naast Charlotte van Kleef de enige andere Landsmeerse speelster in de dubbele cijfers, met 21 punten en 8 rebounds.

Lekdetec opende sterk en pakte meteen een 11-4 voorsprong, met zeven punten van Karin Kuijt. Het eerste kwart eindigde in een Bemmelse voorsprong van 15-7.

In de tweede periode zag het er aanvankelijk even naar uit dat Loon Lions weer in de wedstrijd kwam. Epiphany Etienne maakte in de zesde minuut vanaf de vrije worp-lijn 25-20, maar in de laatste fase voor rust wist Lekdetec de marge toch nog te vergroten tot 37-25.

Achteraf bleek de wedstrijd toen al min of meer gespeeld. In het derde kwart konden de Lions niet naderbij komen.

De vierde periode ging in bij een stand van 35-49. In de laatste periode scoorden Tanya Bröring en Charlotte van Kleef nog 12 punten aan Landsmeerse kant, maar bij Lekdetec stelde alleen Lisanne de Jonge daar al 10 punten tegenover.

Coach Hakim Salem zorgde intussen voor een aantal terechte applauswissels, terwijl ook Molly McDowell het grootste gedeelte van haar starters naar de bank haalde. Zo liep de wedstrijd naar een voorspelbaar einde.

Album


Loon Lions @ Lekdetec, Finals F4 2016-2017