Loon Lions rukt op naar tweede plek na winst op Rotterdam

Loon Lions boekte vanavond volgens verwachting in Rotterdam een overwinning op F.Breeman BMW Rotterdam Basketball. Verrassender was de winst van Solar-systemen Grasshoppers op Binnenland, waardoor de Lions nu de tweede plek op de ranglijst innemen. Deelname aan de Final Four is een zekerheid.

In Rotterdam speelde Loon Lions geen grootse wedstrijd, maar won met 54-66.

Kim Hartman en José Verhulsdonck ontbraken met knieblessures. José heeft haar voorste kruisband gescheurd, moet een operatie ondergaan en zal langdurig uit de roulatie zijn. Haar fysieke inbreng en reboundkracht zal in de tweede helft van het seizoen node gemist worden bij de Lions.

Tanya Bröring leidde de Lions, met 20 punten en 6 assists. Beau Baars was de enige andere Landsmeerse speelster in de dubbele cijfers. Zij kwam tot 12 punten. Epiphany Etienne droeg 9 punten bij. Jasmijn Overbeeke liet 7 rebounds aantekenen.

Loon Lions kwam snel op een 6-14 voorsprong, met driepunters van Tessel van Dongen en Tanya Bröring. Rotterdam antwoordde echter met een 7-0 run en kwam weer bijna langszij. Een driepunter van Jasmijn Overbeeke bracht de kwartstand op 13-17.

Met rust stonden de Lions met 23-33 voor. Dat verschil bleef de rest van de wedstrijd zo’n beetje in stand.

Zeven opeenvolgende punten van Beau Baars leidden in de derde periode tot een stand van 31-42. Tanya Bröring bracht de kwartstand op 37-50.

In het laatste kwart hield Loon Lions het Rotterdamse team zonder veel moeite op afstand.

2016-12-11-photo-00000264