Loon Lions klimt in de ranglijst na winst op Solar-systemen Grasshoppers

_dsc2456

Loon Lions heeft zichzelf een goede dienst bewezen met een tweede overwinning op Solar-systemen Grasshoppers. Door een 73-54 winst in eigen huis gingen de Lions het Katwijkse team voorbij in de ranglijst. Loon Lions staat nu derde met zestien punten uit twaalf wedstrijden, met twee punten meer dan Grasshoppers en Dozy Den Helder.

Loon Lions was deze wedstrijd gewoonweg de betere ploeg. Het Landsmeerse team stond geen enkele keer achter en trok de wedstrijd al in het derde kwart definitief naar zich toe.

Aardig was ook dat twee jeugdspeelsters een hoofdrol opeisten. Epiphany Etienne had 12 punten en Lindsay Pengel 10. Ook Kim Hartman (11), Fieke Ligthart (10 punten en 8 rebounds) en Tanya Bröring (11 punten, 6 rebounds, 6 assists en 5 steals) zaten in de dubbele cijfers. Beau Baars had 9 punten.

Lindsay Pengel, 10 punten

Lindsay Pengel, 10 punten


Een teamprestatie dus.

De wedstrijd ging gelijk op tot een stand van 9-9 in de zevende minuut. Driepunters van Charlotte van Kleef en Lindsay Pengel droegen vervolgens bij aan een 19-11 voorsprong na het eerste kwart.

Een 2-9 Katwijkse run in de tweede periode trok de stand weer bijna gelijk (21-20) maar vier punten van Lindsay Pengel en een driepunter van Kim Hartman zorgden voor een nieuwe Landsmeerse voorsprong van 28-20. De rust brak aan bij een stand van 36-29.

Loon Lions kwam na rust messcherp uit de kleedkamers. Een 15-0 run, met twee driepunters van Beau Baars, betekende een klap die het Katwijkse team niet meer te boven kwam. Binnen vijf minuten was het verschil opgelopen tot 22 punten, 51-29.

Beau Baars, 3 driepunters

Beau Baars, 3 driepunters

Grasshoppers krabbelde daarna wel weer wat terug, na het derde kwart stond het 55-40, maar kon nooit meer echt aanhaken. Carola Menken scoorde in de vierde minuut van het laatste kwart nog 62-49, maar Beau Baars antwoordde met haar derde driepunter en bracht het verschil weer op 16 punten, 65-49. Daarna kabbelde de wedstrijd min of meer rustig naar het eindsignaal.