Loon Lions in top vier na winst op Eagles

cy2ilg8weaieg8u

Loon Lions boekte vanavond in Apeldoorn een 55-63 overwinning op Keus/Royal Eagles. Dat leverde een plek op in de top vier, waarin de Lions nu in punten gelijk staan met Solar-systemen Grasshoppers.

De wedstrijd in Apeldoorn was niet fraai. Beide teams schoten slecht: Loon Lions 34% en Keus/Royal Eagles 33%. Kim Hartman liep in de eerste minuten al met haar neus tegen een elleboog op en moest bebloed de kant opzoeken. Verzorger Gerald Noorden werd in de tweede helft weggestuurd wegens commentaar op de leiding.

Tanya Bröring scoorde 18 punten en pakte 6 rebounds. Charlotte van Kleef zat heel dicht tegen een double-double aan met 15 punten en 9 rebounds. Fieke Ligthart ten slotte liet 12 punten, 6 rebounds en 6 assists aantekenen.

In de eerste periode namen de Lions een 8-17 voorsprong, met driepunters van Charlotte van Kleef en Tanya Bröring in de laatste minuut van het kwart. De Eagles antwoordden in het tweede kwart met een 12-0 run en namen een 19-17 voorsprong. Loon Lions pakte daarna de draad weer op en ging bij aanvang van de rust weer aan de leiding, 26-29.

Zes achtereenvolgende punten van Fieke Ligthart brachten Loon Lions na de pauze op een 26-35 voorsprong. Sidney Dobner verkleinde de marge naar 30-35, maar even later zette Tessel van Dongen vanaf de vrije-worplijn 32-40 op het bord. Driepunters van Tanya Bröring en Charlotte van Kleef verruimden de Landsmeerse voorsprong vervolgens tot 32-46.

Dat gat kon Royal Eagles in het vierde kwart niet meer dichten. Door onder meer een driepunter van Thea Lemberger aan het slot van de wedstrijd versmalde de marge uiteindelijk toch nog tot enkele cijfers, maar het was duidelijk dat Loon Lions deze wedstrijd niet meer uit handen ging geven.