Nederland naar kwartfinale in WK 3X3

1-1

Loon Lions-speelster Charlotte van Kleef bereikte vandaag samen met Lisa van den Adel, Sonja Kuijt en Jacobine Klerx de kwartfinale op de Wereldkampioenschappen in Guangzhou China.

Op de tweede speeldag voor de Nederlandse vrouwen moest twee keer gewonnen worden om een ticket voor de kwartfinale veilig te stellen. In de eerste wedstrijd werd het ongeslagen Nieuw-Zeeland getroffen. Nederland speelde een goede wedstrijd, waarbij het gevaar deze keer van alle speelsters kwam. Charlotte scoorde 4 punten deze wedstrijd. Redelijk gemakkelijk werd Nieuw-Zeeland verslagen met 20-9.

De tweede wedstrijd ging tegen Polen, dat theoretisch nog wel kans had op de kwartfinale, maar dan zou Nieuw-Zeeland van hekkensluiter Indonesië moeten verliezen, hetgeen niet waarschijnlijk was. Het werd een taaie wedstrijd. Polen nam een 4 puntsvoorsprong, maar Nederland met Lekdetec speelster Jacobine Klerx voorop, bleef zich terugvechten en nam uiteindelijk ook een voorsprong.

Na 10 minuten spelen stond er een 14-13 winst voor Nederland op de borden en daarmee werd een ticket voor de kwartfinale verzekerd. Jacobine Klerx staat met 33 punten nu op plaats twee van de topscorer lijst.

Nederland treft als poulewinnaar morgenvroeg om 8.30 uur in de kwartfinale Tsjechië, dat in de poule D tweede werd achter Frankrijk. Grootmachten als Australië, Italië, China en Japan zijn inmiddels uitgeschakeld.

a-1