Loon Lions pakt eerste punten ten koste van Royal Eagles

_dsc1137

In de vierde wedstrijd van de competitie boekte Loon Lions eindelijk de eerste overwinning. In het Indoorcentrum Landsmeer versloegen de Lions debutant Royal Eagles met 75-59.

Tanya Bröring scoorde 18 punten, Fieke Ligthart had 14 punten en 7 rebounds en Tessel van Dongen droeg 13 punten bij. José Verhulsdonck leverde een belangrijke bijdrage 7 rebounds.

José Verhulsdonck, 7 rebounds

José Verhulsdonck, 7 rebounds

Bij Royal Eagles was de Amerikaanse Thea Lemberger met 20 punten de meest productieve speelster. Laura Steggink (afkomstig van Jolly Jumpers) had 12 punten en de Canadese Sylvana Jez kwam tot 10 punten.

Bij de Lions maakten de niet-starters 26 punten; bij Royal Eagles droegen de bankspeelsters slechts 6 punten bij.

Loon Lions had een valse start en stond na vijf minuten met 0-11 achter. Pas toen begonnen de Landsmeersen een beetje op gang te komen. Het kwart eindigde in een stand van 9-18, met zes punten van aanvoerder Tanya Bröring.

In de tweede periode drukte Loon Lions het gaspedaal nog wat verder in. Onder meer door driepunters van Tanya Bröring en Beau Baars was het na drie minuten al 21-22 en even later bracht Tessel van Dongen met een vrije worp de Lions langszij. Met rust had Loon Lions een 35-28 voorsprong opgebouwd.

Charlotte van Kleef vergrootte in het derde kwart met een driepunter de marge tot 40-31. Nog even kwamen de Eagles in de buurt (42-39) maar met een 12-0 run besliste Loon Lions met een klein regentje van driepunters vervolgens de wedstrijd: 54-39. Tessel van Dongen, die tot dan toe weinig opvallend was, had een groot aandeel in de run, met drie rake schoten vanachter de boog. Beau Baars nam de vierde driepunter voor haar rekening.

Tessel van Dongen, drie driepunters in drie minuten

Tessel van Dongen, drie driepunters in drie minuten

In het laatste kwart hield Loon Lions de bezoeksters redelijk makkelijk op afstand en konden coach Molly McDowell en haar team relaxed op hun eerste winst afstevenen.

Fotoalbum door Tine Sierink

Loon Lions vs Royal Eagles 1-10-2016