Lions laten het liggen in Barendrecht na dramatisch vierde kwart

Loon Lions heeft ook de derde competitiewedstrijd niet weten te winnen. De Lions begonnen de wedstrijd voortvarend, maar in het laatste kwart was de koek op en trok Lintex Binnenland de wedstrijd overtuigend naar zich toe. Het werd 77-65.

Tanya Bröring leidde de Lions met 23 punten, waarvan 11 in het eerste kwart. Kim Hartman scoorde 13 punten en Charlotte van Kleef 11.

In het eerste kwart namen de Lions een riante 11-23 voorsprong. Door vier punten van Tanya Bröring en een driepunter van Charlotte van Kleef kwamen de Lions met 0-7 aan de leiding voordat Gabriëlle van den Bosch vanachter de boog de eerste score van Binnenland liet aantekenen. Tanya Bröring schoot zich in het eerste kwart al in de dubbele cijfers, met 11 punten.

Epiphany Etienne vergrootte in de tweede periode de voorsprong nog tot 13-28, maar daarop volgde een 11-0 run van Binnenland, die pas beëindigd werd toen Charlotte van Kleef 24-30 maakte en vervolgens met een driepunter de marge weer verruimde tot 24-33. Een nieuwe sprint van Binnenland verkleinde de Landsmeerse voorsprong tot een minimum met rust: 32-33.

In het derde kwart wist Loon Lions dankzij onder andere twee vrije worpen en de tweede driepunter van Beau Baars weer op voorsprong te komen, 38-48, maar opnieuw antwoordde Binnenland met een run, met maar liefst tien punten van Zera Butter. Dat leidde tot de eerste voorsprong van de thuisploeg bij het verscheiden van het kwart, 50-48.

Daarna trok Binnenland deze lijn door in de laatste periode. Inez van Hulsen maakte met een driepunter 59-52, waarna het snel mis ging voor de Lions. Een opzettelijke fout van Fieke Ligthart en een technische fout van coach Molly McDowell leverde Binnenland een aantal gratis punten op en Lisa van den Adel mikte met nog ongeveer vijf minuten op de klok een driepunter binnen die de teller op 67-52 zette.

Loon Lions herstelde zich daarna weer enigszins, maar het verschil kon niet meer worden overbrugd.