Loon Lions verliest van Lekdetec in ugly game

Loon Lions verloor gisteravond de eerste competitiewedstrijd in eigen huis met 43-52. Waren de Lions vorige week in de strijd om de Supercup Lekdetec nog de baas, dit keer won de ploeg uit Bemmel.

Het hoogtepunt van de avond vond plaats vlak voor de wedstrijd, toen de nieuwe banners met de landskampioenschappen en supercuppen werden ontrold. De wedstrijd zelf was er een die met recht ugly kan worden genoemd. Beide teams speelden slecht, maar Lekdetec wat minder dan Loon Lions.

Tanya Bröring haalde een double-double met 12 punten en 12 rebounds, maar de overige Lions gaven collectief niet huis. Het schotpercentage van 40% was nog niet eens zo heel erg beroerd, maar als een team niet meer dan 38 schoten weg krijgt, blijft het eindresultaat mager. Dat de Lions met rust nog maar 12 punten hadden verzameld, kan te boek worden gesteld als een historisch feit.

Tanya Bröring, double-double met 12 punten en 12 rebounds

Tanya Bröring, double-double met 12 punten en 12 rebounds

Bij Lekdetec werd Jil Bettonvil topscorer met 13 punten. Lisanne de Jonge had er 10.

Lekdetec nam een voorsprong van 0-11 voordat Kim Hartman in de vijfde minuut de eerste punten voor Loon Lions liet aantekenen. Dat zou uiteindelijk ongeveer het verschil in de wedstrijd worden. José Verhulsdonck voegde nog twee punten toe en bracht de Landsmeerse productie van het eerste kwart op 4 punten. Lekdetec maakte er 15.

Het verschil liep in het tweede kwart op tot 4-20 voordat de Lions iets meer greep op de wedstrijd leken te krijgen. In elk geval stokte de Bemmelse productie eveneens. Met rust stond het 12-26.

In de derde periode ging de wedstrijd gelijk op, met veel mislukte acties en balverlies aan beide kanten. Lisanne de Jonge liet na een aanvalsrebound de kwartstand aantekenen: 24-38.

_dsc0410

In de vierde periode leek het even alsof het nog goed zou kunnen komen voor het Landsmeerse team. Met nog vijf minuten op de klok bracht Tanya Bröring vanaf de vrije worplijn het verschil op 7 punten, 35-42.

Vervolgens verdwenen er echter wat speelsters van het veld en kon Loon Lions geen vuist meer maken. Fieke Ligthart vertrok met een blessure en José Verhulsdonck en Tanya Bröring met vijf fouten. Aan de andere kant moest Jil Bettonvil het veld ruimen met het maximale aantal fouten.

Het verschil bleef op het bord staan en Lisa Schoen kon voor Bemmel de eindstand van 43-52 op het bord zetten. Na twee competitiewedstrijden is Loon Lions nog puntloos.

Fotoalbum Tine Sierink

Loon Lions vs Lekdetec 25-9-2016