Lions ten onder in Den Helder

De eerste competitiewedstrijd van Loon Lions was verre van succesvol. In Den Helder gingen de Lions met 68-48 onderuit.

Dat gebeurde overigens pas in het vierde kwart: hoewel Loon Lions het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen een achterstand aankeek, werd deze pas laat in wedstrijd onoverbrugbaar. Na de derde periode stond het nog 41-34.

Een lichtpunt was het spel van de jeugdige Epiphany Etienne, die met 15 punten eindigde als meest productieve speelster. De enige andere Lion in de dubbele cijfers was aanvoerder Tanya Bröring met 10 punten.

Coach Molly McDowell constateerde na afloop terecht dat haar team moeite had met scoren. “Den Helder wist ons hun tempo op te leggen we speelden onze aanvalsspelletjes te snel. Gelukkig is het seizoen nog lang en hebben we zaterdag weer een wedstrijd. Dan kunnen we werken aan de dingen die vanavond mis gingen.”

Loon Lions begon nog goed, met een 0-5 voorsprong en twee scores van Charlotte van Kleef. Vervolgens kwam Dozy Den Helder echter langszij om een permanente voorsprong te nemen. Na het eerste kwart stond het nog 8-10, maar een 8-2 Helderse run meteen na de start van de tweede periode leidde tot een 16-12 Helderse voorsprong. Toen beide teams na het kwart de kleedkamer opzochten, stond het 22-19.

In het derde kwart was Dozy Den Helder scherper en ook simpelweg beter dan Loon Lions. Het Landsmeerse team miste in dat stadium veel schoten. Het team van coach Meindert van Veen besliste de wedstrijd vlak na de start van de vierde periode met een 9-0 run, die een voorsprong van 50-34 opleverde. De rest van de wedstrijd was een formaliteit.