Loon Lions wint zesde Supercup

_dsc0100

Voor de zesde keer sinds de instelling van de Supercup in 2009 gaat de trofee naar Landsmeer. In eigen huis versloeg landskampioen Loon Lions bekerwinnaar Lekdetec uit Bemmel.

Als de wedstrijd een voorbode is voor wat ons dit seizoen te wachten staat, belooft het weer onderhoudend te worden. De ontmoeting was van het begin tot de laatste seconden spannend. Uiteindelijk wonnen de Lions met 64-61.

Tanya Bröring scoorde 18 punten en had 8 rebounds, Charlotte van Kleef mikte vier driepunters raak en kwam tot 16 punten. Epiphany Etienne droeg 13 punten en 8 rebounds bij en werd tot Lady of the Game gekozen.

Epiphany Etienne

Epiphany Etienne

Fieke Ligthart kwam terug van een blessure en was beperkt inzetbaar, terwijl José Verhulsdonck een schorsing uitzat. Vandaar dat het goed uitkwam dat oudgediende Jasmijn Overbeeke zich beschikbaar had gesteld. De forward/center maakte na zes seizoenen haar comeback op het hoogste niveau. Overbeeke maakte haar vijf punten toen het er om ging in het vierde kwart en had daarmee een belangrijk aandeel in de zege.

Bij Lekdetec was Jil Bettonvil de uitblinkster. Ze kwam tot 20 punten. Lisanne de Jonge had er 12 en Karin Kuijt 10. Voor het team uit Bemmel was het de eerste wedstrijd onder hun nieuwe coach Hakim Salem.

Charlotte van Kleef startte de wedstrijd met twee driepunters en Kim Hartman zette vervolgens met een lay-up de Lions op een 8-0 voorsprong. Het zou het grootste verschil in de wedstrijd worden. Dankzij vooral Jil Bettonvil vocht Lekdetec zich terug in de wedstrijd. Na het eerste kwart lag het Bemmelse team langszij: 20-20.

De rest van de wedstrijd was een puntje-puntje aangelegenheid, met wisselende voorsprongen. Kim Hartman zorgde vlak voor rust met een driepunter voor een 38-34 Landsmeerse voorsprong.

_dsc0127

In de derde periode wist Lekdetec de leiding terug te pakken. Na het kwart stond het 49-51.

Karin Kuijt sloeg meteen na de start van de laatste periode een klein gaatje voor Bemmel, 49-53, maar Jasmijn Overbeeke antwoordde met een driepunter. Even later gaf Kim Hartman een fraaie assist op Charlotte van Kleef en mikte in de volgende aanval zelf vanuit de hoek een driepunter raak: 57-55.

Karin Kuijt maakte weer gelijk, waarna Charlotte van Kleef haar vierde driepunter liet aantekenen, 60-57. Epiphany Etienne had inmiddels met 5 fouten de bank opgezocht.

Jil Bettonvil maakte in de negende minuut 60-60, Jasmijn Overbeeke antwoordde met een steal en een lay-up, 62-60. Lisanne de Jonge benutte daarna nog een vrije worp (62-61), waarna een zenuwslopende laatste minuut volgde die eindigde met twee geslaagde vrije worpen van Charlotte van Kleef in de laatste seconde.

_dsc0144

Supercup 2016