Lions verliezen nipt van het Belgische Jeugd Gentson

_dsc9638

Loon Lions verloor vanmiddag een oefenwedstrijd tegen het Belgische Topdivisie team Jeugd Gentson. In het Indoorcentrum Landsmeer werd het 60-62 voor het Belgische team.

Vroeg in het vierde kwart leidde Loon Lions nog met 52-43, maar de laatste vijf minuten waren duidelijk voor de bezoekers. Met een driepunter via het bord sleepte Virginie Michiels in de laatste seconden de winst binnen voor Gentson.

Charlotte van Kleef, 15 punten

Charlotte van Kleef, 15 punten

Bij Loon Lions maakte Tanya Bröring 18 punten. Nieuwkomer Charlotte van Kleef liet met 15 punten zien dat zij een aanwinst is. Voor Epiphany Etienne kon het wel eens een doorbraak-seizoen worden. Het afgetraind ogende jeugdtalent speelde zich deze zomer als Orange Angel bij het EK U18 in Hongarije al in de kijker met 8,1 punten en 5 rebounds gemiddeld. Voor de Lions scoorde ze tegen Gentson 11 punten.

Epiphany Etienne, 11 punten

Epiphany Etienne, 11 punten

Een andere verrassing was de rentree van Jasmijn Overbeeke, die in 2010 haar laatste wedstrijd speelde voor Loon Lions. Als moeder van twee kinderen overweegt de inmiddels 32-jarige Overbeeke een comeback op het hoogste niveau. Duidelijk nog niet in conditie liet de 1.88 meter grote forward/center zien dat ze het spelletje nog altijd beheerst. Overbeeke liet vijf punten aantekenen, waaronder een driepunter.

Coach Molly McDowell was redelijk tevreden. “We hadden eigenlijk moeten winnen, maar ik vond dat we niet onaardig speelden. We misten Fieke en José, die geblesseerd zijn, maar Charlotte en Epiphany deden het goed. We kijken uit naar de Supercup volgende week.”