Kampioensteam blijft grotendeels intact

Het team van Loon Lions blijft volgend seizoen grotendeels onaangetast. Zoals bekend zetten Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty een punt achter hun carrière, maar de overige speelsters hebben allemaal laten weten volgend jaar graag weer in Landsmeer te spelen.

Aanvoerder Tanya Bröring gaf donderdagavond in haar praatje bij de huldiging in het gemeentehuis van Landsmeer zelfs blijk van een flinke ambitie. “Mooi gemeentehuis”, vond ze. “Volgend jaar om deze tijd wil ik hier wel weer staan.”

De Lions vormen volgend seizoen een goede mix van ervaring en jong talent. Tanya Bröring, Kim Hartman en José Verhulsdonck zijn iets in de dertig. Fieke Ligthart en de zusjes Van Dongen zijn midden-twintig. Beau Baars is 21 en Denise Bloemkolk, Lindsay Pengel, Epiphany Etienne en Lauren Metz zijn allemaal jonger.

Manager René Bakker is nog op zoek naar twee of drie goede speelsters van buiten Landsmeer ter aanvulling van dit gezelschap.

“We hebben veel talenten in de jeugd”, aldus Bakker, “Maar we gaan ze niet te vroeg brengen en te zwaar belasten. We hadden afgelopen seizoen te veel blessures bij de jeugdsectie in de dames-1. Volgend jaar starten we met een promotiedivisieteam, waarin talenten kunnen rijpen op een niveau dat op dit moment het dichtst tegen de VBL aanligt.”

De Lions deden vorig jaar met alle jeugdteams mee op de hoogst mogelijke niveau’s en alle teams eindigden in de top. De U16 werd kampioen van Nederland, de U18 tweede.

Loon Lions donderdagavond op het gemeentehuisplein in Landsmeer

Loon Lions donderdagavond op het gemeentehuisplein in Landsmeer. Liggend burgemeester Astrid Nienhuis