Lions-jeugd jaagt op kampioenschappen

In Landsmeer wordt de laatste jaren hard gewerkt aan de jeugdopleiding. Dat begint zich zo langzamerhand uit te betalen. Alle Lions jeugdteams aan de meidenkant zijn dit seizoen nog in de race voor de hoogst mogelijke ranking. In maart meldden we al dat maar liefst 12 Lionesses zijn opgenomen in diverse Orange Angels-selecties.

Het Indoorcenrtum Landsmeer vormt morgen het decor voor het Noord-Hollands kampioenschap U12, met als deelnemers Den Helder, Hoofddorp en Landslake Lions. De winnaar gaat naar het NK.

Ook de U14 heeft zich gekwalificeerd voor het Noord-Hollands kampioenschap. Dat toernooi vindt zaterdag 14 mei plaats in Den Helder.

De VU-16 van coach Johan Kaal is al Nederlands kampioen en de VU-18 van coach Brian Hirman speelt op 14 mei om de nationale titel tegen Almonte.

MU 16 kampioen van Nederland (foto Christel Koster)

MU 16 kampioen van Nederland (foto Christel Koster)

De U20 ten slotte neemt deel aan de halve finale van de Final Four. De eerste wedstrijd tegen Jolly Jumpers in Landsmeer ging verloren, maar aanstaande zondag volgt een herkansing in Tubbergen. Het wordt een druk weekend voor coach Molly McDowell, die de twee hoogste teams van de Lions onder haar hoede heeft.