Loon Lions geeft niet thuis en laat het aankomen op een 5e en beslissende wedstrijd.

In de halve finale van de play-offs heeft Loon Lions het thuisvoordeel in de best-of-five serie in eigen huis niet kunnen verzilveren. In plaats van 3-1 werd het zaterdagavond 2-2 door met 58-66 van Dozy BV Den Helder te verliezen. Dinsdag 3 mei valt de beslissing in Den Helder.
_DSC5700
De wedstrijd in Landsmeer kenmerkte zich door een grilling verloop, waarbij pas in de laatste twee minuten de definitieve beslissing viel. Zoals gezegd in Landsmeer nadeel.

Volgens coach Molly McDowell was de Helderse zege verdiend. “Vanavond konden we maar moeizaam onder de verdedigende druk van Den Helder uitkomen. Dat kostte ons erg veel kracht. Daarnaast zat – op José Verhulsdonck na – niemand goed in de wedstrijd. Dinsdag zal het in Den Helder moeten gebeuren en ik hoop en verwacht dat onze supporters ons daar als één blok zullen steunen!”.

Fieke Ligthart scoorde 15 punten. José Verhulsdonck liet er 12 aantekenen en Tanya Bröring 11.

Bij Dozy BV Den Helder werd Maaike Klein met 20 punten topscorer. Janis Boonstra volgde met 15 en Janiek van Veen met 11 punten.

Loon Lions werd vanaf het eerste fluitsignaal door het Helderse team onder druk gezet. Met name Janis Boonstra ontfutselde tot drie keer toe de bal en liet binnen no-time 2-6 aantekenen. Via 5-10 werd het in de vierde minuut 7-15. Een 9-0 run, afgesloten met een fraai schot vanachter de boog van Marloes Nieuwveen, bepaalde de kwartstand op 16-15.

In de tweede periode liet Loon Lions zich in de eerste minuten aan alle kanten voorbij snellen. Een 0-13 run zette 16-28 op het scorebord. Loon Lions plaatste hier eerst een 6-0 en vervolgens een 4-0 run tegenover en leek het gat met nog twee minuten te gaan nagenoeg te hebben gedicht, 30-32. Leek, want Dozy BV Den Helder plaatste een 0-8 run, die beantwoord werd met één Landsmeerse benutte vrije worp. Ruststand: 31-40.

In het derde kwart wilde het nog niet echt vlotten. Over en weer werd balverlies geleden en na vijf minuten was de stand 33-42. José Verhulsdonck en Fieke Ligthart leken de ban te breken, maar Romée van der Vlies bepaalde de kwartstand op 39-45.

Loon Lions begon het laatste kwart messcherp. Via scores van Kim Hartman en Tessel van Dongen werd het 43-45. Tot 47-51 leek Loon Lions nog alle kansen te hebben, maar een 0-8 run gooide behoorlijk wat zand in de Landsmeerse motor, 47-59. Zoals eerder in deze wedstrijd werd de Helderse run weer door een Landsmeerse beantwoord. Ditmaal met een 10-0 run, geopend met een schot vanachter de boog van Tessel van Dongen, die er voor zorgde dat het verschil weer werd teruggebracht tot op twee punten, 57-59. In de laatste twee minute lukte het niet meer om ‘erop en erover’ te gaan. Met name Maaike Klein en Janiek van Veen verhinderden dat. Eindstand: 58-66.

Tot “Lady of the Game” werd Eliza Kucharska verkozen. Uit handen van voorzitter René Bakker ontving zij het prachtige boeket van bloemisterij P.J. Zijlstra. Niet als speelster van de wedstrijd, maar als trotse moeder van haar pas geboren zoon Evan. Op 12 april om precies te zijn. Vanwege een ongelukkige val met een beenbreuk tot gevolg kon Eliza niet eerder bij een wedstrijd zijn. Gelukkig verloopt het herstel goed en met haar zoontje Evan gaat het uitstekend.

_DSC5942

Album Anneke Wals

Loon Lions vs Dozy Den Helder 30-4-2016

Dinsdag 3 mei speelt Loon Lions de beslissende wedstrijd in Den Helder. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
Bij voldoende animo zal er een supportersbus rijden.
Vertrektijd o.v.b. 17.15 uur.
Kosten o.v.b. € 5,
Nadere informative volgt zo spoedig mogelijk.