Loon Lions trekt stand gelijk in Den Helder

Version 2

Na twee wedstrijden in Den Helder staat het gelijk in de serie tussen Loon Lions en Dozy Den Helder. Geen slecht resultaat voor de Lions, met twee wedstrijden in eigen huis op komst. De eerste wedstrijd verloren de Landsmeersen nog nipt, de tweede eindigde in een overtuigende 51-77 zege.

Tanya Bröring ging haar team voor en scoorde 24 punten. Tessel van Dongen schoot 6 driepunters raak en eindigde met 20 punten. Fieke Ligthart droeg 14 punten bij.

Wat misschien nog belangrijker was dat het hele team keihard werkte en supergeconcentreerd verdedigde.

Tanya Bröring, 24 punten

Tanya Bröring, 24 punten

Coach Molly McDowell trok na de wedstrijd een voor de hand liggende conclusie. “Dinsdag verdedigden we goed en nu deden we dat weer. Het verschil was dat toen aanvallend de ballen niet vielen en nu wel. En als dat eenmaal gebeurt, neemt het zelfvertrouwen toe en dan lukt ineens alles. Zo’n soort wedstrijd was het vandaag.”

De Lions stonden maar een keer achter. Dat was toen Anete Horelika voor Dozy 2-0 maakte. Tanya Bröring antwoordde en niet lang daarna schoot Tessel van Dongen van achter de driepuntslijn 4-10 op het bord. Een uit de loop geschoten driepunter van Tanya Bröring bepaalde de eindstand van het eerste kwart op 10-18.

Kim Hartman maakte op assist van Marlous Nieuwveen 10-20, maar een 8-0 Helderse run volgde, met driepunters van Anete Horelika en Maxime Essenstam. Essenstam rondde de run vervolgens af met tweede treffer, 20-20.

Loon Lions reageerde adequaat. Kim Hartman voedde Fieke Ligthart voor 22-26, waarna een weergaloze periode volgde van aanvoerder Tanya Bröring, die niet meer leek te kunnen missen en 10 opeenvolgende punten maakte. Dat sterke staaltje leidde tot een ruststand van 24-36.

Marlous Nieuwveen, 8 punten

Marlous Nieuwveen, 8 punten

Driepunters van Tessel van Dongen en Tanya Bröring zorgden voor een lekker begin van de tweede helft. Het werd 24-42 en de Helderse coach Anna Vicenzetto moest al na twee minuten in een time out vluchten. Het mocht niet baten. Tessel van Dongen was op schot geraakt en mikte in het derde kwart nog eens drie driepunters raak. Het resulteerde in een 37-59 stand aan het begin van het vierde kwart.

De vierde periode was alleen nog goed voor de statistiek. Beau Baars zorgde met een driepunter uit de hoek voor het grootste verschil in de wedstrijd: 33 punten, 44-77. Applauswissels volgden en Molly McDowell bracht haar jeugdspeelsters in het veld, om hen nog even wat nuttige play-off-ervaring mee te geven.

_DSC5612

Dinsdagavond ontvangt Loon Lions Dozy Den Helder in Landsmeer. De wedstrijd begint om half negen. Kaartjes kosten € 4,50 en als je onder de 12 bent € 2,50. Leden van Loon Lions betalen € 2,50 en leden onder de 12 € 1,00.

Fotoalbum Tine Sierink


Loon Lions vs Dozy Den Helder, 23-4-2016