Loon Lions eindigt als derde en begint play-offs tegen Dozy Den Helder

CgLxm9rXIAAM305.jpg_large (1)

Loon Lions eindigde de reguliere competitie met een nederlaag tegen Lintex Binnenland. In Barendrecht verloren de Lions met 77-54. Het was het eerste verlies dat Loon Lions dit jaar leed tegen Binnenland en het was kostbaar.

Voor de Landsmeersen was de wedstrijd namelijk belangrijk. Winst zou een tweede plaats hebben opgeleverd en dus thuisvoordeel in de serie tegen Dozy Den Helder, dat door winst op het CTO nu op een tweede plek eindigt. De Lions beginnen de serie dus aanstaande woensdag in de marinestad.

De pauze van drie weken leek tot enige roestvorming te hebben geleid in de Landsmeerse machine. Loon Lions speelde niet goed, ondanks het feit dat coach Molly McDowell weer kon beschikken over Fieke Ligthart en Epiphany Etienne.

Tanya Bröring was met 14 punten de enige Lion in de dubbele cijfers. Beau Baars en Kim Hartman lieten beiden 9 punten aantekenen en Fieke Ligthart had er 7.

In het eerste kwart konden beide teams de basket slecht vinden. Loon Lions kwam met 8-14 voor na een driepunter van Tanya Bröring en het kwart eindigde in een stand van 10-14.

Beau Baars startte de tweede periode met een driepunter en Corine Manuputty benutte twee vrije worpen, waardoor de Lions een 10-19 voorsprong namen, maar dat vormde dan ook tevens het Landsmeerse hoogtepunt in de wedstrijd.

Een serie scores van Zera Butter bracht Binnenland weer langszij. Linda Appers maakte in haar afscheidswedstrijd vlak voor rust van achter de driepuntslijn 33-29, maar Beau Baars betaalde met gelijke munt en zette de ruststand van 33-32 op het bord.

In de derde periode namen de Lions weer een voorsprong na een score van Epiphany Etienne, 37-40, maar Michelle Zantman en Willeke Bruins zorgden voor een 10-0 Barendrechtse run en bij het einde van het derde kwart keken coach Molly McDowell en haar team tegen een 47-40 achterstand aan.

In de laatste periode stortte Loon Lions volledig in. Inmiddels zat Tessel van Dongen definitief op de bank met vijf fouten, waarvan drie snel opeenvolgend in het derde kwart. Tanya Bröring maakte nog 47-42, maar een 13-0 run van Binnenland bracht vervolgens de stand op een onoverbrugbare 60-42. De rest was een formaliteit.

De derde plaats van Loon Lions houdt in dat de best-of-five play-offserie begint met twee wedstrijden in Den Helder op dinsdag 19 april en zaterdag 23 april. Op woensdag en 26 april en (indien nodig) zaterdag 30 april wordt er dan in Landsmeer gespeeld.

IMG_2180