Eindelijk weer winst voor Loon Lions

Na drie verloren wedstrijden herstelde Loon Lions zich prima met een ruime 43-71 overwinning op hekkensluiter CTO-vrouwenbasketball Amsterdam. Concurrent Grasshoppers verloor zaterdagavond in Bemmel, waardoor Loon Lions de koppositie weer deelt met het Katwijkse team.

Marlous Nieuwveen scoorde 19 punten, Kim Hartman had er 12 en Tanya Bröring 10. Jeugdtalent Lindsay Pengel scoorde 7 punten. Lauren Metz maakte haar debuut in het eerste team.

Bij het CTO scoorde Charlotte van Kleef 12 punten.

CdcKSAcW8AAAWpM (1)

Het was niet spannend. Loon Lions begon de wedstrijd met een 0-22 run. Het duurde tot de achtste minuut alvorens het CTO tot scoren kwam. Het eerste kwart eindigde in Landsmeerse voorsprong van 6-26.

In de tweede periode ging de wedstrijd meer gelijk op. Lindsay Pengel maakte met een driepunter 9-29, maar een 9-2 run bracht het CTO weer op en overbrugbare afstand, 18-31. Vrije worpen van Lindsay en een driepunter van Beau Baars vergrootten de afstand weer wat en de teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 21-38.

Na rust startten de Lions met een score van Marlous Nieuwveen en een driepunter van schutter Beau Baars:21-43. Een assist van Tessel van Dongen op Marlous Nieuwveen zorgden voor een grotere afstand dan ooit en coach Thijs Volmer van het CTO moest al na anderhalve minuut een time-out nemen bij een stand van 21-47.

Kim Hartman, 12 punten

Kim Hartman, 12 punten

Het mocht niet baten voor het talententeam. Loon Lions pakte nog wat steals (een fraaie door Marlous Nieuwveen) en stoomde met een 0-13 run door naar 24-60. Het derde kwart eindigde in een stand van 28-60.

De vierde periode was slechts een formaliteit. Het CTO produceerde een 8-0 run en kwam op 36-66, waarna Molly McDowell een time-out nam om orde op zaken te stellen. Uiteindelijk wint Loon Lions de wedstrijd afgetekend met 43-71.