Loon Lions verspeelt eerste plaats aan Solar-systemen Grasshoppers

Voor de derde keer achtereen kon Loon Lions geen winst boeken. Dit maal was Solar-systemen Grasshoppers te sterk voor het team van coach Molly McDowell. In Katwijk verloren de Lions de midweekse wedstrijd met 85-78. Het gevolg was dat Grasshoppers de eerste plaats in de ranglijst overneemt.

Verbazingwekkend is dat niet. Naast Fieke Ligthart heeft nu ook José Verhulsdonck zich in de Landsmeerse ziekenboeg vervoegd, in haar geval met een enkelblessure. Het zal naar schatting zo’n drie weken duren voordat ze weer kan spelen.

Dat betekent dat Marlous Nieuwveen nog de enige grote speelster in het Landsmeerse gezelschap. “We zijn daardoor nóg zwakker geworden in de rebound”, zei coach McDowell. “Dat is het voornaamste probleem. En we hebben in totaal nog maar zeven speelsters en dan wordt het erg moeilijk, zeker tegen het einde, als de vermoeidheid toeslaat. Vanavond konden we geen rotatie neerzetten die werkte.”

Dat rookie Lindsay Pengel bijna 20 minuten speeltijd kreeg bij Loon Lions was veelzeggend, maar het feit dat het gehavende Loon Lions er nog een close game van wisten te maken zei ook iets: Molly McDowell boekt wel degelijk vooruitgang.

Lindsay Pengel aan de vrije worplijn

Lindsay Pengel aan de vrije worplijn

Tanya Bröring zette indrukwekkende cijfers neer in de sporthal waar zij opgroeide. De Landsmeerse aanvoerder scoorde 34 punten, pakte 11 rebounds en deelde 8 assists uit. Tessel van Dongen had 16 punten en 9 rebounds.

De wedstrijd was spannend tot in het vierde kwart. Grasshoppers stond na het eerste kwart voor met 19-16 en kwam in de loop van de tweede periode op een voorsprong van 33-22. Vooral door toedoen van Tanya Bröring kwam het Landsmeerse team weer terug tot 39-35. De laatste minuut voor rust was weer voor de thuisploeg en de rust ging in bij een stand van 44-35.

Een snelle driepunter van Tessel van Dongen en een score van Marlous Nieuwveen brachten de Lions na rust weer in de race. Tien punten van Tanya Bröring en twee driepunters van Tessel van Dongen zorgden ervoor dat de aansluiting behouden bleef. Aan het eind van de periode had Grasshoppers nog een minieme voorsprong van 61-60.

Twee drietjes van Tanya Bröring brachten de Lions in het vierde kwart nog op een 66-68 voorsprong, maar daarna was de Landsmeerse pijp leeg. Het werd 75-68 en het kostte Solar-systemen Grasshoppers daarna weinig moeite om de leiding vast te houden. Opnieuw gaf Loon Lions de wedstrijd uit handen in het laatste kwart, een typisch kenmerk van een team dat worstelt met een te korte bank.

IMG_1912