Loon Lions niet naar bekerfinale

Loon Lions slaagde er woensdagavond niet in om de bekerfinale te halen. In Bemmel verloren de Lions de halve finale met 69-67. De Landsmeersen stonden na het derde kwart met 12 punten voor, maar konden het in de laatste periode niet meer bolwerken.

Wellicht dat de krappe bezetting daar iets mee van doen had. Bij Loon Lions ontbrak Fieke Ligthart, die maandag op de training haar middenhandsbeentje brak. En bij een toch al niet ruime bankbezetting woog het ontbreken van de hard-werkende en altijd productieve international zwaar – en dat zal de komende weken zo blijven.

Fieke Ligthart

Fieke Ligthart

Voor coach Molly McDowell was het geen excuus. “We waren 30 minuten lang het betere team, maar in de laatste periode konden we ze niet meer afstoppen en scoorden zelf ook niet meer. Als je die twee dingen combineert, dan verdwijnt een voorsprong van 12 minuten snel.”

“Het is jammer, maar we gaan ons nu concentreren op de play-offs. We gaan nog wat aanpassingen doen en hopelijk weten we hier aanstaande zaterdag wel te winnen. We hebben nog zes wedstrijden om onszelf klaar te stomen.”

McDowell werd deze wedstrijd geassisteerd door Ria Broring. Tessel van Dongen scoorde 17 punten en Marlous Nieuwveen liet een fraaie double-double aantekenen, met 15 punten en 13 rebounds. Beau Baars mikte vier driepunters raak en kwam tot 12 punten. Tanya Broring had 11 punten, 9 rebounds en 7 assists.

De strijd ging in het eerste kwart gelijk op en liep uit op een stand van 17-16. In de tweede periode sloeg Loon Lions een gaatje, toen Beau Baars met haar tweede driepunter 17-25 liet noteren. Lekdetec wist echter weer langszij te komen en met rust was de score precies in evenwicht, 35-35.

De Lions openden het derde kwart met drie opeenvolgende driepunters en kwamen op 39-44. Toen Beau Baars even later toesloeg met haar derde en haar vierde drietje kwam de Landmeerse voorsprong in de dubbele cijfers, 43-54.

De vierde periode begon bij een stand van 45-57. Maar Lekdetec hervond zich en opende met een 10-0 run. Met nog zes minuten te spelen, brak een zenuwslopende periode aan. Het momentum kwam weer even bij de Lions te liggen, Tessel van Dongen scoorde 57-62, maar Lekdetec haakte onder meer door een driepunter van Loyce Bettonvil weer aan. Met nog 1:23 te spelen stond het 67-65 en nam Molly McDowell een time-out.

Marlous Nieuwveen scoorde een double-double

Marlous Nieuwveen scoorde een double-double

Marlous Nieuwveen maakte 67-67, maar liep vervolgens tegen haar vijfde fout op. Er werden nog meer Landsmeerse fouten gemaakt en bestaft. Zes Bemmelse vrije worpen volgden, waarvan er maar twee doel troffen, waardoor het tot het allerlaatste moment spannend bleef: 69-67. De Lions kregen in de laatste seconden nog een keer balbezit, maar wisten dit niet te verzilveren.