Loon Lions wint ruim van Amazone

Loon Lions boekte zaterdagavond een ruime 73-38 overwinning op Amazone en blijft aan kop gaan in de Vrouwen Basketball League.

Tanya Broring leidde Loon Lions met 21 punten. De Landsmeerse aanvoerder pakte ook nog 10 steals en deelde 5 assists uit. Tessel van Dongen had 17 punten, waarvan 15 uit driepunters.

Jeugdtalent Lindsay Pengel kreeg 10 minuten speeltijd van coach McDowell en scoorde 5 punten en liet 2 rebounds en 2 steals aantekenen.

Tanya Broring, Lady of the game

Tanya Broring, Lady of the game

De Lions bouwden hun voorsprong gestaag op. Amazone kon het heel even bijbenen. Na zeven minuten stond het 11-10, maar het eerste kwart eindigde in een 15-10 Landsmeerse voorsprong.

Al in de tweede periode trok Loon Lions de wedstrijd naar zich toe. Via 26-15 na zes minuten werd het 36-17 bij rust en was de wedstrijd in feite gespeeld. De driepunters vielen goed van Landsmeerse kant.

In het derde kwart nam Loon Lions wat gas terug en liep niet veel verder uit. Aan het einde van de periode waren de scores opgelopen tot 54-32.

In de laatste periode was de koek op aan Utrechtse kant. Amazone scoorde nog slechts 6 punten, terwijl Loon Lions er 19 liet noteren.

Molly McDowell kijkt goedkeurend toe

Molly McDowell kijkt goedkeurend toe