Loon Lions bekert verder na winst op Solar-systemen Grasshoppers

Het was op papier niet de meest gunstige loting, Solar-systemen Grasshoppers, tot voor kort een van de koplopers in de competitie. Maar Loon Lions bracht het er gisteravond goed vanaf in de Katwijkse Sporthal Cleyn Duin. De Lions wonnen met 47-59 en plaatsten zich voor de halve finale in de strijd om de Carla de Liefde trofee.

Wat aanvankelijk was gepland als een competitiewedstrijd was op het laatste moment door beide besturen in overleg met de NBB omgezet in een bekerwedstrijd, waardoor de bekercompetitie op schema kan blijven.

Tanya Bröring eindigde met een double-double van 16 punten en 10 rebounds. Bovendien leverde de Landsmeerse aanvoerder ook nog 5 assists af en pakte ze 5 steals. Marlous Nieuwveen was met 12 punten de enige andere Lions-speelster in de dubbele cijfers.

Een erg productieve wedstrijd was het sowieso niet van beide zijden. De Lions raakten slechts 28% van hun schoten; een percentage waarmee je normaal gesproken geen wedstrijden wint. Slechts twee van de negentien driepuntspogingen waren succesvol. Maar hoewel Grasshoppers in eigen huis doorgaans de basket uitstekend weet te vinden, bleef de Katwijkse productie dit keer nog beneden het niveau van Loon Lions.

Het eerste kwart eindigde nog in het voordeel van de thuisclub, 19-15. In de tweede periode namen de Lions de overhand en de rust brak aan bij een stand van 28-32. Vervolgens trok Loon Lions de wedstrijd in het derde kwart naar zich toe, vooral dankzij Tanya Bröring, die acht van de Lions’ twaalf punten maakte in het kwart. Maar wat vooral telde, was dat Loon Lions in dit kwart Grasshoppers slechts vier punten toestond, waardoor de laatste periode begon met een stand van 32-44.

Het verschil van 12 punten bleef in het vierde kwart probleemloos in stand. De Lions gaan door in de bekerstrijd, terwijl Solar-systemen Grasshoppers zich nu volledig op de competitie mag richten.