Lions geeft wedstrijd weg aan Lekdetec

_DSC3070

Loon Lions is het jaar 2016 slecht begonnen. In eigen huis verloren de Lions met 68-69 van Lekdetec, een team waarvan in de eerste helft van het seizoen twee keer vrij eenvoudig gewonnen werd.

Ook deze wedstrijd zag het er lang goed uit voor de Landsmeersen. Ze controleerden de wedstrijd en stonden alleen in de eerste en laatste seconden even op achterstand. In het tweede geval niet het beste moment om dat te doen.

Bij winst waren de Lions de enige koploper geweest. Concurrent Dozy Den Helder verloor namelijk van Lintex Binnenland. Loon en Dozy delen nu de eerste plek met Solar-systemen Grasshoppers.

“We hebben de wedstrijd in de tweede helft laten lopen”, zei coach Rob Brand na afloop. “Het glipte weg. Onze concentratie werd minder, we maakten verdedigend elementaire fouten en misten aanvallend schoten op cruciale momenten. Lekdetec maakte daarvan in de laatste fase goed gebruik. Dit had met al onze ervaring niet mogen gebeuren.”

Fieke Ligthart scoorde 14 punten voor Loon Lions, Marlous Nieuwveen en Tanya Bröring hadden er beiden 12. Kim Hartman kwam tot 10 punten.

Fieke Ligthart, 14 punten

Fieke Ligthart, 14 punten

Bij Lekdetec was Loyce Bettonville met 15 punten de meest productieve speelster. Jacobine Klerx had er 14 en Lisa Schoen liet 13 punten noteren.

Lisa Schoen opende de score-uitwisseling voor Lekdetec, maar met name door toedoen van Fieke Ligthart en Marlous Nieuwveen kwamen de Lions al snel op voorsprong. In de zesde minuut liet Kim Hartman 15-8 aantekenen met een driepunter. Het eerste kwart eindigde in een Landsmeerse voorsprong van 19-14.

Driepunters van Beau Baars en Sanne van Dongen vergrootten in de tweede periode de marge tot in dubbele cijfers, 27-17. Een verschil van 10 punten stond ook op het bord toen het rustsignaal klonk: 40-30.

In het derde kwart verruimden Marlous Nieuwveen en Tanya Bröring de marge nog wat tot 14 punten, toen Bröring 46-32 scoorde. Vanaf dat moment begon het bij de Lions te haperen. Schoten vielen niet meer zo goed en verdedigend werd soms onattent gereageerd. Aan het einde van de periode was Lekdetec teruggekomen tot 53-50.

Tanya Bröring, 12 punten

Tanya Bröring, 12 punten

In de laatste periode kon Loon Lions het verschil weer wat vergroten en leek er weinig aan de hand. Tanya Bröring maakte in de zesde minuut na een steal 64-56 en in de negende minuut was het verschil nog steeds zes punten, 68-62, opnieuw na een score van Bröring.

Een drive van Karin Kuijt en een driepunter van Loyce Bettonvil in de laatste minuut brachten Lekdetec met nog 13 seconden op de klok op één punt, 68-67. De volgende aanval van de Lions eindigde in Bemmelse handen, waarna een time-out volgde met nog 5 seconden te spelen. Karin Kuijt kon vervolgens vrij ongehinderd naar de Landsmeerse basket driven en scoorde in de laatste seconde 68-69.

Fotoalbum Tine Sierink

Loon Lions vs Lekdetec 9-1-2016