Lions missen Final Four Finale

Voor Loon Lions duurde de Final Four van 2015 niet langer dan één wedstrijd. De Lions verloren de halve finale met 70-81 van Solar-systemen Grasshoppers. Het team uit Katwijk treedt in de finale aan tegen Lekdetec, dat enigszins verrassend thuisploeg Dozy Den Helder versloeg.

De twee lijstaanvoerders van de reguliere competitie ontbreken dus beide in de finale. Teleurstellend voor Loon Lions, maar natuurlijk nog meer voor de organisatie in Den Helder.

Fieke Ligthart scoorde 18 punten voor Loon Lions, Tessel van Dongen kwam tot 17 en Tanya Bröring liet er 13 aantekenen.

Tessel van Dongen, 17 punten

Tessel van Dongen, 17 punten

Voor Loon Lions was het de wedstrijd van de gemiste driepunters. Slechts 3 uit 23 pogingen troffen doel; een magere 13% dus.

Na een aanvankelijke 0-5 voorsprong van Grasshoppers wist Loon Lions via een score van José Verhulsdonck de score om te buigen tot een 15-14 voorsprong. Sharon Belt zorgde even later weer voor een Katwijkse voorsprong, die Grasshoppers vervolgens niet meer uit handen gaf. Het eerste kwart eindigde in een 15-19 Landsmeerse achterstand.

In het tweede kwart bleef het talentvolle team van coach Rick Driessen aan de leiding. De rust brak aan bij een stand van 35-40. Van de 35 Landsmeerse punten waren er 16 van Fieke Ligthart.

Ook het derde kwart bracht geen verandering. Bij het aanbreken van de laatste periode was Grasshoppers uitgelopen tot 47-58.

Tanya Bröring, 13 punten

Tanya Bröring, 13 punten

Toen Sonja Kuijt met nog drie minuten op de klok haar derde achtereenvolgende driepunter raak schoot en 53-72 maakte, werd duidelijk dat de Lions een rustige zaterdagavond zouden hebben. De marge werd dankzij twee driepunters van Tessel van Dongen nog wel wat kleiner, maar dat was slechts voor de statistieken.

Fotoalbum Tine Sierink

Final Four 2015