Lions breken reeks Grasshoppers

IMG_1452

Loon Lions staat vanaf gisteravond alleen op de tweede plaats in de VBL. Dat bereikten de Lions door een 77-84 overwinning op Solar-systemen Grasshoppers.

De Lions braken daarmee een Katwijkse streak van 7 overwinningen. Bovendien was het de eerste thuisnederlaag van Grasshoppers.

Tanya Bröring was de meest productieve Lions met 21 punten en 6 assistst. Fieke Ligthart had een double-double met 17 punten en 11 rebounds. Bovendien pakte ze ook nog vijf steals.

Het werd al snel duidelijk dat de winst niet voor het oprapen zou liggen. Grasshoppers nam een snelle voorsprong en pas tegen het einde van het eerste kwart wisten de Lions gelijk te maken, 19-19. In het tweede kwart nam het team van coach Rick Driessen weer een voorsprong, maar toen de rust aanbrak leidden de Lions met 38-44.

In de derde periode leek het even alsof Loon Lions de winst al op zak had toen ze op een voorsprong van 43-51 kwamen, maar bij het einde van de periode stond de thuisploeg weer op winst, 63-62.

Na een Katwijkse driepunter aan het begin van het laatste kwart begon het er even slecht uit te zien, maar de Lions herstelden zich en trokken de wedstrijd alsnog naar zich toe.